מאכלים רוסיים
מאכלים רוסיים שונים מאוד מהמטבח הצברי המצוי, אשר מושתת על קיבוץ מטבחים ממקורות שונים בעיקר מזרחיים, שאומר: קצת חריפות, יותר אבקות תיבול וכיו"ב. המאכלים הרוסים משתלבים בהדרגה באותנטיות הישראלית, ומכניסים טעם מיוחד וטרי .
רוסיה היא ארץ קרה אך משופעת ביערות ועצי פרי. פירות יער נפוצים ברוסיה וגדלים במשך כל השנה. נהוג שם פשוט לקטוף אותם ולאכול מייד או לשים בסל הביתה לארוחת הצהריים. הפירות והירקות הם בהישג יד פשוט. נהוג ברוסיה לגדל את עשבי התיבול בגינה. כמו כן, רוסיה היא ארץ שופעת נהרות ומים, כך שדגים גם מצויים הרבה במאכלים הרוסיים.
כפי שאמרנו בתחילה, העלייה הרוסית הביאה עימה מאכלים רוסיים מסורתיים אך המאכלים הרוסיים בארץ עברו איזה שהוא שינוי מאוד מתובל. מה שלא נחשף בעיני העלייה הרוסית הם הפירות הטרופיים ומעט הדרים. לכן בהגיעם לארץ, שילבו את המסורתיות עם תיבול ארץ ישראלי. מה שאומר בעיקר אבקות תיבול. התיבול הרוסי הוא יותר טרי . יורת מבוסס עשבי תיבול וטעמי הירקות והבשר.
המאכלים הרוסיים עשירים בעשבי תיבול כמו שמיר, פטרוזיליה כוסברה, שום, חרדל, עלי דפנה, קינמון. על שולחן רוסי יימצא לרוב תיבול נוסף בבקבוק נפרד חומץ וחרדל, לצד המלחייה.
המאכלים הרוסיים המוכרים הם, בעיקר המרק בורשט, שמקורו אוקראיני. אך המטבח האוקראיני מאוד מושפע מהמטבח הרוסי. כיסוני הבצק: הוריניקי והפלמיני, והלחם פירושקי, נפוצים מאוד ומיוחדים מאוד בטעמם. מרק דגים גם הוא שחקן ראשי במטבח הרוסי.
המאכלים הרוסיים מושפעים מהאקלים הקר השורר רוב ימות השנה ברוסיה, כמו שאר מזרח אירופה. האירוח הרוסי ישלב כמעט תמיד את הוודקה על השולחן כדי לחממם מעט את הגוף. האוכל משופע בשר והשילוב של בשר עם וודקה תורם מאוד לחווית האירוח . אמנם ברוסיה נפוץ מאוד בשר חזיר, אבל אנו חוזרים לנקודה הראשית, בה אמרנו שהמאכלים הרוסיים בארץ עברו שינוי. העולים הרוסים השמרנים יותר בארץ, יכולים למצוא את מעדני הבשר המיוחדים לרוסיה במעדניות מיוחדות שקיימות כדי לשווק את הבשר והגבינות הידועים מהמולדת.
לסיום נאמר, מי שלא טעם מאכלים רוסיים מימיו מוזמן ליהנות מחוויה קולינארית שונה לגמרי ולהיחשף לתרבות אוכל קצת יותר אירופאית שעשויה לשנות את פני המטבח שלכם.
אז קדימה, בואו נבשל ונהנה ממאכלים רוסיים