מאפה פילו במילוי עוף ועשבי תיבול
קל להכנה וטעים בטירוף.
20 דקות עבודה ויש לכם מאפה טעים שכולם יחסלו בשניה.
מצרכים:
1 חבילה בצק פילו
למילוי:
1 כף שמן זית
600 גרם עוף טחון
4 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
½ כף כמון
1 כוס עלי נענע קצוצים
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות עלי טימין טרי
להברשה:
שמן זית או תרסיס שמן
ביצה טרופה
במחבת עם כף שמן זית, טגנו בצל ירוק ועוף טחון תוך כדי ערבוב עד שצבע העוף הופך לבהיר. תבלו בתבלינים הרשומים מעלה. ערבבו שוב והסירו מהאש. צננו מעט וסננו מנוזלים עודפים.
לאחר הצינון, הוסיפו את שאר הירקות.
פורסים על משטח עבודה עלה פילו, מברישים/ מרססים בשמן ומקפלים לחצי לאורך.
מניחים 2-3 כפות מהמילוי לאורך העלה המקופל ומגלגלים לרצועה לא מהודקת, מגלגלים לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה.
לאחר הצינון, הוסיפו את שאר הירקות.
פורסים על משטח עבודה עלה פילו, מברישים/ מרססים בשמן ומקפלים לחצי לאורך.
מניחים 2-3 כפות מהמילוי לאורך העלה המקופל ומגלגלים לרצועה לא מהודקת, מגלגלים לשבלול ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה.
חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי. מברישים בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה.
מומלץ להגיש חם.
בתאבון 🙂