מדיאס
מרכיבים:
לקישוא הממולא:
קישואים גדולים – 10 יחידות
בשר טחון – 400 גרם
שום – 3 שיניים קצוצות
ביצה – 1
פפריקה – לפי הטעם
בהרט – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מלח – לפי הטעם
פטרוזיליה – חופן קצוץ דק
לרוטב:
עגבניות מרוסקות – קופסא גדולה
רסק עגבניות – קופסת שימורים אחת גדולה
בצל גדול – 1
שום – 3 שיניים קצוצות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
סוכר – כפית וחצי
פפריקה מתוקה – לפי הטעם
מרק עוף בשרי – כף גדושה
שמן קנולה – 3 כפות
מים – 3 כוסות
לטיגון:
קמח – לפי הצורך
ביצים – 2
שמן קנולה
אופן ההכנה:
למילוי ולקישוא:
הורידו את החלק העליון של הקישוא, ולאחר מכן חצו אותו לשניים לאורך. בעזרת כפית הוציאו את המילוי של הקישוא כך שיווצר מעין סירה. קצצו את הבצל דק והכניסו לתוך קערה. הוסיפו את יתר החומרים, כולל התבלינים וערבבו היטב. מלאו את הקישואים במלית שהכנתם בצורה שווה.
לרוטב:
קצצו דק את הבצל ולאחר מכן צקו שמן קנולה לתוך סיר וטגנו אותו. הוסיפו כעת את השום הכתוש , ערבבו וטגנו דקה נוספת. הוסיפו כעת את יתר החומרים (כולל המים) וערבבו הכל היטב. בשלו על אש קטנה למשך 25 דקות.
טיגון הקישואים:
טרפו 2 ביצים לתוך קערה. קחו את הקישואים וטבלו בביצה. קמחו את הקישואים מעט, ולאחר מכן הכניסו לתוך סיר עם שמן וטגנו קלות. בסיום, הכניסו את כל הקישואים על נייר סופג.
בסיום, קחו תבנית פיירקס או תבנית חד פעמית וצקו לתוכה את הרוטב. הכניסו את הקישואים שטיגנתם וכסו איתם את הקישואים. כסו את התבנית בנייר כסף, הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך 50 דקות נוספות.
שיהיה בתאבון!