מופלטה
מופלטה מתוקה טבולה בדבש וחמאה מטוגנת בשמן…. נכון, זה לא המאכל הכי בריא. אבל פעם בשנה בצורה המסורתית שלה- מותר. מופלטה – מאכל מרוקאי ידוע. זו פיתה גדולה מטוגנת יחד עם עוד פיתות כאלה, מוגשת , איך לא? בחג המרוקאי – המימונה.
כאן מובאת הצורה הפשוטה של הכנת המופלטות, זיכרו שהכנת מופלטה באמת טובה- דורשת אימון….
יש כאלה שאוכלים את המופלטות שנשארו גם ביום שלמחרת. אבל הטעם לא אותו טעם כמו בהגשה המיידית שלה.
מופלטה- המצרכים
- קילו קמח לבן
- כוס מים פושרים
- כפית מלח
- כפית סוכר
- שמן לטיגון
מופלטה – אופן ההכנה
מערבלים את הבצק טוב טוב לפחות 10 דקות.
קורצים מהבצק כדורים. את הכדורים מגלגלים במעט שמן, כדי שכל כדור יבריק.
מחממים שמן במחבת גדולה.
לוקחים כדור אחד על משטח העבודה ומרדדים אותו לכדי יריעה דקה. (אפשר להשתמש במערוך, למרות שמרוקאיות וותיקות יאמרו ש"רק מותחים עם הידיים…" )
מניחים אותה במחבת. לאחר מספר שניות, כשמתקבל צבע זהוב מעט, הופכים את היריעה הראשונה ומעליה מניחים עוד אחת. הופכים אותן יחד. לאחר מכן שמים עוד , יריעה שלישית, וגם אותה הופכים יחד כם היריעה הראשונה כדי שכל צד יצא מטוגן.
אפשר להגיע ככה לכדי 10 יריעות יחד. בסוף מוציאים את כולן יחד מהמחבת ומגישים.
את המופלטה נהוג להגיש עם דבש וחמאה, אבל תמיד יימצא בשולחן מרוקאי גם הריבות השונות המתוקות .
תיהנו מהמופלטה!!