מחמסה
מרק פתיתים, תפוחי אדמה ועגבניות טעים במיוחד.
מרכיבים:
שמן – כוס
בצל – 1 גדול
שום – 3 שיניים כתושות
תפוח אדמה גדול – 1
רסק עגבניות – 1 חבילה
עגבניה – 1
מלח
סוכר
פלפל שחור
פפריקה
מים
חבילת פתיתים
אופן ההכנה:
קחו סיר גדול למרק וטגנו בו את הבצל. כתשו את שיני השום והוסיפו לסיר גם כן לאחר שהבצל נהיה בצבע זהוב. ערבבו את התערובת.
קלפו תפוח אדמה אחד גדול וחתכו אותו לקוביות, בנוסף, חתכו עגבניה לקוביות קטנות גם כן. לאחר הטיגון, הכניסו את קוביות תפוח האדמה והעגבניה לתוך הסיר, הוסיפו 2 כפות גדושות של רסק עגבניות ואת התבלינים בהתאם לטעם. ניתן להוסיף גם מרק עוף לתבשיל למי שאוהב.
בהמשך, מלאו את הסיר במים רותחים עד לגובה הרצוי, והמשיכו ערבב את הכל.
כאשר המים רותחים מספיק, השאירו חצי מכסה פתוח. כאשר תפוחי האדמה נהיים רכים, הוסיפו לסיר את הפתיתים, והמשיכו לבשל ולערבב תוך כדי.
לאחר שהפתיתים מוכנים גם כן כבו את האש, וסגרו את המכסה ל10 דקות.
בתאבון!