מפרום טריפולטאי

מפרום טריפולטאי 2020-03-24T12:15:03+02:00

מפרום טריפולטאי

כשהייתי ילדה הייתה לי שכנה בשם מירים, אישה ממש חביבה.
הזכרון הכי חזק שיש לי ממנה זה המפרום שהיא הייתה מכינה ומזמינה את כל ילדי הרחוב לטעום.
אין סיכוי שיכולת להגיד לה לא. אפילו אם ממש ממש התביישת. הריח של המפרום של מירים היה מגיע לכל החלונות ברחוב.
וכולם היו באים לקחת צלחת.

המצרכים :

לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
חזה עוף שלם, חתוך לקוביות קטנטנות
3 פרוסות לחם
בצל לבן גדול
עגבנייה רכה קלופה
3 שיני שום
שליש צרור פטרוזיליה
שליש צרור כוסברה
ביצה ועוד חלמון
2 כפות פפריקה
חצי כפית קינמון
כף בהרט לקציצות
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית כורכום
כף נוספת של שמן

להרכבת המפרום:
3-4 תפוחי אדמה
מלח
קמח רגיל
3 ביצים
כפית פפריקה
כף רסק עגבניות או עריסה

לרוטב:
5 שיני שום
2-3 כפות שמן
3 כפות רסק עגבניות
2-3 עגבניות מגורדות (או קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות)
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף פפריקה
רבע כפית כורכום
חצי כפית קינמון
3 גזרים קלופים, חתוכים גס
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
חציל קטן, חתוך לקוביות
2 ענפי סלרי, קצוצים (כולל העלים)

ועכשיו להכנה:
ערבבו בקערה את הבשר וחזה העוף (מומלץ לא לוותר על החזה עוף).
השרו את פרוסות הלחם כמה דקות במים, סחטו והוסיפו לקערה.
קצצו את הבצל, העגבנייה, השום והירק והוסיפו יחד עם הביצה והחלמון.
הוסיפו את כל התבלינים יחד עם עוד כף שמן וערבבו היטב עד שמתקבלת עיסה הומוגנית. הניחו במקרר כ3 שעות, כדי שכל הטעמים ייספגו בבשר.

ועכשיו להרכבת המפרום:

1. חתכו את תפוחי האדמה לפרוסות וחצו כל פרוסה כמעט לכל אורכה כך ששני החלקים יישארו מחוברים בקצה. פזרו מלח והניחו בצד לחצי שעה. שטפו.
2. מעבירים את הקמח לקערה. בקערה נפרדת טורפים את הביצים, הפפריקה והרסק.
3. חממו שמן לטיגון חצי עמוק
4. מתערובת הבשר הכינו קציצות בגודל כף היד. מלאו כל תפוח אדמה בקציצה (בין שתי הפרוסות).  טבלו בקמח ואז בתערובת הביצים והכניסו לשמן.
5. כשכל הקציצות בתוך השמן הנמיכו את הלהבה והמשיכו לטגן עד להזהבה. היפכו וטגנו גם את הצד השני עד להזהבה.

הרוטב:

1.טגנו את השום, הוסיפו את רסק העגבניות ואת העגבניות המגורדות ערבבו והביאו לרתיחה.
2. הוסיפו את התבלינים, הירקות ו 2 וחצי כוסות מים רותחים ובשלו כ5 דקות.
3. סדרו את המפרום בסיר, כסו ובשלו כ50 דקות. עד שתפוחי האדמה רכים מספיק לאכילה.

בתאבון 🙂