מפרום תוניסאי

מפרום תוניסאי 2017-11-12T14:29:12+02:00

מפרום תוניסאי 

המפרום התוניסאי הוא קציצת בשר בתוך סנדויץ של תפוחי אדמה מבושלת ברוטב עגבניות. המפרום הוא מאכל שהובא מלוב. (טריפולטאי). הקציצה הזו מתבשלת בתוך הרוטב לאחר שטוגנה ונסגרה היטב כדי שלא תתפורר.

מפרום תוניסאי – המצרכים לקציצה

  • חצי קילו בשר בקר טחון
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים לפרוסות בינוניות
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • רבע צרור כוסברה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • תבלינים : 1 כף מלח, 1 כפית פלפל, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית כרכום.

מפרום תוניסאי- המצרכים לרוטב 

  • 2 עגבניות קלופות חתוכות לריבועים
  • 1 בצל חתוך דק
  • רסק עגבניות קטן
  • 3 כוסות מים
  • תבלינים: 1 כף מלח, 1 כפית פלפל לבן, 1 כף פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה, 2 עלי דפנה.

מפרום תוניסאי – אופן ההכנה

לוקחים את פרוסות תפוחי האדמה ומבשלים אותם כ 10 דקות במים חמים כדי שיתרככו מעט. לא יותר מדיי, כדי שלא יהיו רכים מדיי. לאחר מכן מייבשים אותם על מגש שיתייבשו.

מערבבים את הבשר הטחון עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל קצוץ והתבלינים בקערה נפרדת. מערבבים היטב כדי ליצור מלית שנוחה לעיבוד .ורכה בלי גושי בשר עבים.

לוקחים ממילוי הבשר ושמים בין שתי פרוסות תפוח אדמה בעדינות שלא יישברו.

כאשר ה"סנדויצ'ים "  מתפוחי האדמה מוכנים, טורפים את הביצים בקערה נפרדת ובצד שמים את הקמח בצלחת.

טובלים את הקציצה היטב מכל צידיה בביצה ואח"כ בקמח כדי שתוכל להסגר היטב.

מטגנים את הקציצות בשמן עמוק עד שמקבלות צבע זהוב. יש לדאוג להפוך אותן. סופגים בנייר סופג בצד .

בינתיים מכינים את הרוטב

הכנת הרוטב למפרום תוניסאי: 

מטגנים את הבצל והעגבניות יחד. מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים כולל עלי הדפנה. אחר כך שופכים את המים לסיר רחב.

מוסיפים את הקציצות לרוטב בעדינות שלא יישברו ודואגים שהמים יכסו את הקציצות.

מבשלים על אש בינונית כ25 דקות בסיר סגור.

מפרום תוניסאי- מתכון משביע וטעים