מרק גולש

מרק גולש 2017-11-12T14:29:12+02:00

מרק גולש

מרק גולש, יש כאלה שיכנו אותו ” תבשיל ”  בשל היותו מרק מאוד סמיך …

מרק גולש הוא המאכל ההונגרי האותנטי ביותר, כאן מובא מתכון מקורי למרק מהונגרייה אמיתית…

נהוג להגיש מרק גולש בחורף קר לצד צלוחית אורז. ההונגרים האמיתיים מוסיפים כדורוני בצק למרק שמאוד מוסיף גם לטעם וגם לשובע. 

מרק גולש – המצרכים

  • חצי קילו בשר (אפשר לבקש מהקצב ישיר: בשר לגולש, או כל בשר בקר ללא שומן. ההמלצה שלי: בשר מס 5, כתף)
  • חצי צרור שמיר
  • חצי צרור פיטרוזיליה
  • חצי צרור כוסברה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות עבות
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים
  • 3 שיני שום חתוך לפרוסות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כוסות מים פושרים
  • חצי כוס ממיץ לימון סחוט טבעי.
  • לכדורוני הבצק : 1 ביצה , 2 כוסות קמח, מלח
  • תבלינים : כף צלח, כפית פלפל לבן, כף פפריקה הונגרית מתוקה, כפית טימין.

מרק גולש – אופן ההכנה

מטגנים את הבשר על כל צדדיו עד שצבעו נעשה בהיר יותר.  מוסיפים את הבצל לטיגון עם רצועות הפלפל והשום. שום. מוסיפים את תפוח האדמה ועשבי התיבול, את התבלינים, מיץ הלימון ורסק העגבניות מערבבים היטב את הכל יחד.

לאחר שהמים קצת מבעבעים- יוצרים בצק מהמצרכים לכדורוני הבצק, לשים אותו טוב. יוצרים ממנו נקניק גדול ואז חותכים לפרוסות מעט עבות. זורקים את הפרוסות למרק.

המרק אמור להתבשל כשעה. במשך השעה הנוזלים אמורים להצטצמצם והמרק עצמו הופך להיות סמיך.

מרק גולש- מגישים חם !!! בתיאבון