מרק רגל תימני
בדרך כלל, מרק רגל תימני מתבשל כל הלילה על הפלטה. נהוג להגיש אותו בחגים ושבתות קרות. הבישול של מרק רגל תימני חייב להיות ארוך. מומלץ להגיש אותו חם ביום שלמחרת הבישול.
ההגשה של מרק רגל תימני תהיה, כאשר בשולחן יהיו צנצנות סחוג, חילבה ולחוח….. ככה אוכלים מרק רגל תימני.
מרק רגל תימני- המצרכים
- 2 קילו רגל פרה.
- צרור פיטרוזיליה
- 3 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- 5 שיני שום קלופות
- רסק עגבניות קטן (145 גר)
- 5-6 כוסות מים
- 2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
- תבלינים : כף שמן זית, כף מלח, כפית פלפל, כפית חוויאג'
מרק רגל תימני – אופן ההכנה
ראשית, מרתיחים את הבשר במים רותחים ל – 5 דקות. מסננים ושוטפים כדי להיפטר מהקצף שיוצא בבישול
אח"כ בסיר גדול, מטגנים את הבצל מוסיפים את השום, עגבניות ופטרוזילה. מוסיפים את הבשר, ואת התבלינים מערבבים היטב ומוסיפים את המים.
זמן הבישול המינימלי אמור להיות 3 שעות על אש בינונית. הבשר חייב להיות רך.
זמן הבישול האופטימלי למרק הוא לילה שלם בפלטה בסיר.