מרק שעועית אדומה הונגרי

מרק שעועית אדומה הונגרי 2018-01-09T15:57:41+02:00

מרק שעועית אדומה הונגרי

המצרכים:

שעועית אדומה – אריזה של 500 גרם של שעועית אדומה קפואה.
שום – 7 שיניים
אבקת מרק עוף 2 כפות
פלפל שחור – 1/2 כפית
פפריקה מתוקה 2 כפות
סוכר דמררה קלאסי – 1 וחצי כפות שטוחות
זרעי קימל – רבע כפית
שמן זית – 3 כפות
בצל אדום – 1/2 בצל בינוני
פלפל אדום – 1 בינוני
שורש פטרוזיליה קטן
נקניק קבנוס – 3 יחידות
עגבניות מרוסקות – קופסה שלמה בנפח 800 גרם
מים – 8 כוסות בנפח 250 מ”ל
רסק עגבניות – כף גדושה




אופן ההכנה:

לוקחים סיר גדול, שמים בתוכו שמן זית ומטגנים את הסוכר עד שהוא הופך לקרמל.
אל תוך הסיר יש להוסיף חצי בצל אדום קצוץ דק, שיני שום שלמות, שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות, גמבה אדומה חתוכה לקוביות ואת הקבנוסים חתוכים לעיגולים.
מוסיפים לתוך הסיר את הרסק, הפלפל השחור והפפריקה. מקפיצים את הכל לתוך הסיר ובהדרגה מוסיפים את השעועית האדומה.
מערבבים את הכל ולאחר מכן שופכים את העגבניות המרוסקות. לאחר מכן שופכים את המים לתוך הסיר, מוסיפים את אבקת מרק העוף והקימל.
מביאים את כל הסיפור לרתיחה, מנמיכים קלות את האש ומבשלים 45 דקות, תוך כדי שהסיר מכוסה חלקית.
לאחר 45 דקות מסירים את המכסה וממשיכים בבישול לעוד רבע.

שיהיה בתאבון!