מרק תימני

מרק תימני 2017-11-12T14:29:48+02:00

מרק תימני

המרק התימני נחשב לאחד המרקים המשביעים והטעימים לא רק בעדת התימנים. המרק התימני הוא פשוט להכנה ובכל חורף נמצא אותו מחמם את הבית התימני בחום וריח ממכר.

מרק תימני – המצרכים

  • 1 בצל חתוך דק
  • 4 כרעיים
  • 4 שוקיים
  • צרור כוסברה – רק העלים. יש להפריד את העלים מהגבעול. – חתוך דק דק
  • 5-6 גבעולי פטרוזיליה חתוך דק.
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות גסות גסות
  • 1/2 כוס קמח.
  • 4 או 5  כוסות מים
  • תבלינים : 1.5 כפות חוויאג’, כפית כרכום, כף מלח, כפית פלפל שחור

מרק תימני – אופן ההכנה

ראשית,  מרתיחים  את העופות בסיר נפרד. עד שיוצא מהם הקצף והם מקבלים צבע לבן. לאחר מכן מסננים את המים ושוטפים את הסיר.

מטגנים את הבצל במעט שמן ושופכים את הקמח מעל הבצל. מערבבים טוב טוב כדי למנוע היווצרות גושים. שופכים את המים הכוסברה והפטרוזיליה. אח”כ מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והעוף לאחר מכן את התבלינים. מערבבים היטב ומבשלים בסיר סגור למשך שעה בערך.

מגישים מרק תימני עם…. כמובן – לחם תימני  בצד.

יש כאלה ששמים צלוחית של סחוג וחילבה ומוסיפים למרק.

מרק תימני –  טעים ומומלץ מאוד