מתכון ללביבות

מתכון ללביבות 2017-12-06T15:53:56+00:00

מתכון ללביבות

נהוג לאכול לביבות בעיקר בחג החנוכה, אבל גם במהלך השנה ניתן להנות מהן.

מרכיבים:

תפוח אדמה – 1 קילו
בצל – 1 גדול
קמח – 2 כפות
ביצים – 2 בגודל לארג’
מלח – כפית אחת
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן קנולה – לטיגון הלביבות




אופן ההכנה:

קלפו את תפוחי האדמה ולאחר מכן בעזרת פומפייה גרדו אותם גס. את התפוח אדמה המגורד הכניסו לתוך מסננת, הניחו צלחת עמוקה מתחת ולחצו עם הידיים כדי שיצאו כל הנוזלים. לאחר מכן העבירו את תפוחי האדמה לתוך קערה. קצצו דק דק בצל והכניסו אותו גם כן לתוך קערת תפוחי האדמה, הוסיפו גם את הביצים, הקמח והמלח והפלפל וערבבו הכל היטב. הכינו את הלביבות בצורה שאתם חפצים ולאחר מכן צקו שמן קנולה לתוך מחבת וטגנו את הלביבות מספר דקות בודדות מכל צד. חשוב מאוד! הקפידו לא לשרוף את הלביבות. לאחר מכן הוציאו את הלביבות מהמחבת והניחו על נייר סופג. מומלץ לאכול את הלביבות עם כף יוגורט על כל אחת מהן.

שיהיה בתאבון!