מתכון לסופגניות

מתכון לסופגניות 2017-12-13T15:53:12+00:00

מתכון לסופגניות

במקום להשקיע הון תועפות על סופגניות בחג, הכינו לכם סופגניות בבית בכמות הרצויה.

מרכיבים:

מים – כוס מאג אחת של מים חמים
קמח – 4 כוסות
חמאה – 100 גרם
שמרים – 2 שקיות גרגרי שמרים של שמרית
ביצים בגודל לארג’ – 2
חלמוני ביצים – 2
סוכר לבן – רבע חצי כוס מאג
מלח – כפית וחצי
שמן קנולה – בקבוק
ריבת תות/ריבת חלב/שוקולד (למילוי) – בהתאם לצורך
אבקת סוכר – בהתאם לצורך




אופן ההכנה:

קחו קערה והכניסו לתוכה את המים החמים והשמרים וערבבו היטב. הניחו את התערובת בצד ל15 דקות. כעת הכניסו את התערובת לתוך קערת מיקסר והוסיפו את הקמח, סוכר, מלח, ביצים (ואת החלמונים גם כן), ואת החמאה וערבבו הכל. לאחר שהבצק הופך לעיסה אחידה, הכניסו אותו לתוך קערה משומנת מראש ולושו אותו בפנים. כסו את הקערה במגבת והניחו לבצק לתפוח לזמן של שעה ורבע. כעת קחו משטח גדול, ומתוך קערת הבצק צקו עיגולי בצק בצורת סופגנייה, ובמרכז כל סופגנייה שימו את המילוי הרצוי וכסו עם בצק. כסו שוב את הסופגניות לתפיחה נוספת של 45 דקות. לאחר מכן צקו בקבוק שלם של שמן בסיר (טיגון בשמן עמוק), וכשהשמן חם מספיק מקמו את הסופגניות בתוך הסיר. מקמו אותם במרווחים גדולים יחסית מכיוון שבזמן הטיגון הן מתרחבות. לסיום, הוציאו את הסופגניות מהסיר ופזרו אבקת סוכר.

שיהיה בתאבון!