מתכון לעוגת שוקולד
מתכון קל ופשוט לעוגת שוקולד טעימה שכולם אוהבים.
מרכיבים:
ביצים – 4 בגודל לארג'
סוכר – שני שליש כוס מאג
שמן – חצי כוס מאג (ועוד מעט שמן לשימון התבנית)
שוקולית – כוס מאג
סוכר וניל – 2 שקיות
קמח עוגה – כוס וחצי
שמנת מתוקה 38 אחוז – 250 מ"ל
שוקולד מריר – חפיסה אחת
אופן ההכנה:
הכניסו לתוך קערה את כלל המרכיבים (חוץ מהשמנת המתוקה והשוקולד המריר), ערבבו היטב היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. לאחר מכן הכניסו לתוך העיסה שני שליש של מיכל השמנת המתוקה וערבבו היטב שוב. חממו את התנור מראש ל170 מעלות. קחו תבנית אפייה ושמנו אותה מעט, ולאחר מכן הכניסו את העיסה שהכנתם. פזרו אותה באופן אחיד בתוך התבנית והכניסו לתנור לאפייה של כ-35 דקות. בדקו בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה, לאחר שהיא מוכנה כבו את התנור ותנו לעוגה להצטנן. לאחר מכן, הכניסו לסיר קטן את יתרת השמנת המתוקה וכשהיא מתחממת מעט שברו את קוביות השוקולד שבתוך החפיסה לתוך הסיר, ערבבו היטב עד שהשוקולד נמס, וכשהוא נמס לחלוטין כבו את האש ופזרו את השוקולד על העוגה. למי שרוצה, אפשר להוסיף סוכריות או קישוטים מעל לעוגה.
שיהיה בתאבון!