מתכון לפיצה

מתכון לפיצה 2017-12-05T15:57:40+02:00

מתכון לפיצה

מתכון קל ופשוט לפיצה טעימה, אפילו יותר משל פיצריות.

מרכיבים:

קמח אוסם לאפיית פיצות (הקמח מכיל בתוכו שמרים) – 1 קילו
שמן – חצי כוס שמן קנולה
מלח – כף וחצי (ועוד כף לרוטב)
סוכר – חצי כף
אורגנו יבש – לפי הטעם
מים פושרים – 3 כוסות לבצק (ועוד מים לפי הצורף לרוטב)
רסק עגבניות – 2 קופסאות קטנות
גבינה מגורדת- לפי הצורך
תוספות (לא חובה): תירס, פטריות, בצל, זיתים שחורים או ירוקים, גבינה בולגרית – לפי הצורך




אופן ההכנה:

הכניסו את הקמח לתוך קערת מיקסר, הוסיפו את המים, המלח והסוכר וערבבו, תוך כדי ערבוב הוסיפו את השמן וערבבו עד שמתקבלת תערובת אחידה של בצק. לאחר מכן כסו את הקערה במגבת והתפיחו את הבצק למשך שעה וחצי. בינתיים הכינו את הרוטב, שימו בצלוחית את כלל הרכיבים (הרסק, מים, אורגנו יבש, מלח) וערבבו היטב. לאחר שהפצק תפח חלקו אותו ל3, ומכל חלק צרו לכם את בסיס הבצק לפיצה (בצורה עגולה או מרובעת, לפי החלטתכם). שפכו את הרוטב ופזרו בצורה אחידה על הפיצה. ולאחר מכן פזרו את הגבינה המגורדת וגם את התוספות הרצויות (לא חובה). חממו מראש תנור בחום של 200 מעלות וכשהוא חם מספיק הכניסו את הפיצה לאפייה של 15-20 דקות (בהתאם לתנור שברשותכם).

שיהיה בתאבון!