סבאייה

סבאייה 2018-01-23T15:55:24+02:00

סבאייה

סבאייה זהו סוג של לחם, מאפה תימני שלא תפס מקום טוב בארץ כמו הג’חנון או המלאווח הלחוח ושאר סוגי הבצקים ומאפים שהתימנים טובים בהם.

סבאייה זה למעשה יריעות של בצק מופרדות במריחת חמאה. היריעה האחרונה נמשכת בביצה טרופה ושומשום….

סבאייה זהו מאפה שאפשר לשדרג אותו בכל מיני סוויצ’ים שאנחנו יכולים לחשוב עליהם. למשל במקום למרוח חמאה למרוח מרגרינה ולשים בין העלים בשר טחון או בצל מטוגן או פטריות ואז נוצר מין  “בורקס” שכיף להגיש בבוהריים לצד מטבלים שונים וביצים קשות.

המצרכים

הבצק

  • 1 ק”ג קמח לבן מנופה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 3 כוסות מים פושרים
  • כף מלח, כפית סוכר כפית פלפל

למאפה

  • 200 גר’ חמאה
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום




אופן ההכנה

לשים את כל חומרי הבצק עם וו לישה במשך בערך 10 דקות כדי שיתקבל בצק אחיד וגמיש מאוד.

נותנים לבצק לתפוח עד שמכפיל את עצמו

במשטח העבודה מכינים מגש גדול עם נייר אפייה משומן.

קורצים מהבצק כדורים.

לוקחים כדור ראשון ומרדדים אותו לכדי יריעה דקה דקה ופורשים אותה על המגש. על אותה יריעה מורחים חמאה.

באותה הדרך מרדדים את יתר הכדורים ליריעות דקות כאשר מה שמפריד ביניהן אלו מריחות חמאה.

את היריעה האחרונה לא מורחים במ=חמאה אלא מושכים בביצה טרופה ומעליה מפזרים שומשום

מכניסים לתנור האפייה בחום של 180 מעלות למשך כ רבע שעה או 20 דקות עד שרואים הזהבה מלמעלה ….

 

סבאייה –  כפי שהזכרנו ניתן להגיש בכל מיני צורות העולות על דעתכם, בבוהריים, לאירוח….