סחוג תימני
סחוג תימני יוגש בכל ארוחה בבית תימני. תימנים מאוד אוהבים חריף. הסחוג יתווסף למרקים, למטבלים, לסלטים או סתם על הלחם…. יש כאלה שאוהבים את טעמו של הסחוג התימני הירוק, ואלה שממש אמיצים אוהבים את סחוג תימני אדום.
עקבו אחר ההוראות ונכין סחוג תימני אסלי, כזה שמעורר תיאבון לאכול עוד ועוד עם הג'חנון עם המלאווח והלחוח….
מה לעשות?? תמיד שמכינים סחוג יוצאת כמות כזו ,שתאפשר לכם להקפיא בצנצנות. נשמר מצויין, ואפשר לחלק לחברים, משפחה, עבודה….
סחוג תימני ירוק – המצרכים
- צרור כוסברה
- חצי צרור שמיר
- צרור פיטרוזיליה
- 6-7 שיני שום
- 5 כפות שמן זית
- 4 פלפל ירוק חריף חתוך
- תבלינים : כף מלח, כפית פלפל לבן, כפית כמון
- מיץ מלימון טרי שלם
סחוג תימני אדום – המצרכים
- רבע צרור שמיר
- רבע צרור פיטרוזיליה
- 6-7 שיני שום
- 7-8 פלפל אדום חריף טרי ארוך
- 2-3 פלפל שאטה קטן
- מיץ מלימון טרי שלם
- 5 כפות שמן זית
- תבלינים : כף מלח, כפית פלפל לבן, כפית כמון
סחוג תימני ירוק או אדום – אופן ההכנה דומה
לוקחים מעבד מזון שטוחן ממש דק. שמים את הפלפלים השום ועשבי התיבול, טוחנים היטב היטב.
אח"כ שופכים את השמן מיץ לימון והתבלינים ולוחצים לעוד טחינה.
מומלץ להגיש קר.
סחוג תימני אסלי…. זהירות- חריף!!!!!!