סירופ ורדים – סירופ לפודינג וניל
סירופ ורדים הוא אחד הסירופים הטעימים ביותר שאני מכירה.
בחצר שלנו, היה דשא גדול. באמת גדול. בשיכון שלנו שניקרא "שכון עובדי הדסה" (ונועד עבור עובדי בית החולים הדסה הישן בתל-אביב) ושכן ביד אליהו, בדרומה של תל-אביב, עמדו שני בנייני רכבת שבהם גרו 36 משפחות. בין שני בנינים אלו התפרס לו דשא גדול כמעט כמגרש כדורגל, ששימש כמגרש מישחקים לילדי השיכון. במרכז הדשא עמד גן אובלי גדול שבו צמחו ורדים בצבעים שונים. מעלי הורדים האדומות הייתה אחת השכנות שלנו, שבאה מרומניה, מכינה סירופ ורדים מתוק וטעים.
יום אחד ניסיתי לחכות את הסירופ הזה…
כיוון שסירופ זה מתאים בעיקר לפודינג וניל או נכון יותר לפודינג אורז, מוכרחה אני להוסיף את הסיפור על המהלבי של שנות השישים: כיוון שמצב התעסוקה בארץ לא דמה אז למצב של היום.
פעם היו בארץ אופניים תלת גלגלים כלומר שני גלגלים גדולים מקדימה, שהיו מקבילים אחד לשני וגלגל גדול אחד מאחור ועל גבו היה מורכב הכסא ועל גבי הגלגלים הקידמיים היתה מורכבת כלונסאה ששימשה להובלת סחורות.
כל מי שהיו לו אופניים כאלה, הם שימשו אותו לאיזו עבודה שדרשה נסיעה. אם זה היה בקיץ למכירת אבטיחים או, בחורף, לאלטאע זאכען או אפילו להובלת ריהוט וכו'. כיוון שכאמור, מצב התעסוקה בארץ היה בכי רע, מצאו האנשים פתרונות שונים להתפרנס.
למשל: אחת הנשים הייתה מכינה מהלבי ושולחת את בעלה עם התוצרת להסתובב באיזור ולמכור לילדים, שאהבו אותו מאוד. התוספת הטעימה ביותר שהייתה עליו, היה אותו סירופ ורדים אדום ומתוק מאוד שיחד עם הקינמון, פרורי הקוקוס והפיסטוק חלאבי, נתן לפודינג את טעמו המיוחד.
אם יש לכם גן וורדים אדומות אז אין בעיה ואם לא, אז בקשו מחברים או מכרים או ממי שלא יהיה, להרשות לכם לקטוף את עלי הכותרת מהורדים האדומות, שנפתחו לגמרי ועומדות בשיא פריחתן. היזהרו מוורדים מושפרצות.
החומרים:
½ קילו עלי ורדים אדומים ולא מושפרצים.
½ ליטר מים
½ קילו סוכר
אופן הכנה:
רחצו את עלי הורדים האלו היטב במים. הכניסו את כל החומרים לסיר. הרתיחו את התערובת, הורידו את האש לבינונית ובשלו עד שהעלים מתחילים לאבד את צבעם המקורי והמים הופכים להיות סגולים כהים ועוד כמה דקות עד שהתערובת מתחילה להצתמג מעט.
למי שחושב שצבע אדום חזק מעניין יותר, ניתן להוסיף בזמן הבישול קצת סירופ של מיץ פטל או גרנאדין (שהוא מיץ רימונים אדום שהיה פעם המיץ פטל של הארץ).
להוריד את הסיר מהאש, לצנן. להעביר את הרוטב דרך מסננת להפרדה מהעלים.
למזוג לצנצנת זכוכית מחוטת שהמכסה שלה מתברג ולישמור במקרר. נישמר זמן רב מאוד. טעים מאוד על פודינג וניל מקושט עם קינמון, פרורי פיסטוק חלבי ופרורי קוקוס.
למי שחושב שזה מעניין יותר, אפשר להשאיר את העלים בתוך הסירופ ולהגיש גם אותם – היום אוכלים כבר הכל…
אופן הכנת הפודינג והגשתו:
את פודינג הוניל יש להכין לפי ההוראות שעל השקית למזוג לצלוחיות הגשה ולקרר.
לקשט את הפודינג לפי הסדר הבא: לפזר אבקת קינמון מעל הפודינג. עליה לפזר פירורי קוקוס.
להוסיף את סירופ הורדים כך שיכסה את כל הפודינג ובסוף ליזרות מעט פיסטוק חלאבי קצוץ גס.