סלוף

סלוף 2018-01-02T15:56:13+02:00

סלוף

סלוף זו פיתה תימנית שנעשית בעבודת יד, בעזרת סיר חשמלי. בתוך הסלוף אפשר לשים כל מה שרוצים לאכול, אפילו גם פלאפל תימני. ההכנה היא מאוד פשוטה והתוצאה משתלמת.

מרכיבים:

קמח – 1 ק”ג
אבקת אפייה – שקית אחת
מים – 3 כוסות
מלח – כף אחת
שמרים יבשים – שקית אחת (50 גרם)




אופן ההכנה:

קחו קערה והכניסו את כל המרכיבים. ערבבו הכל טוב טוב עד שיתקבל בצק רך. ערבבו את הכל כ5 דקות, ולאחר מכן כסו את הקערה במגבת והניחו בצד ל45 דקות עד שהכל יתפח (צריך להגיע למצב שנפח הבצק מכפיל את עצמו).
אחרי שהבצק תפח, חלקו אותו ל10 חלקים שווים, צרו מהם 10 כדורים וכסו אותם במגבת שוב לתפיחה נוספת לזמן של רבע שעה.
לאחר רבע שעה, פזרו קמח על קרש חיתוך, קחו כדור מהכדורים שהכנתם קודם לכן, ושטחו אותו לצורה עגולה כמו פיתה, במקביל, חברו לחשמל את הסיר החשמלי והניחו לו להתחמם.
כשהסיר חם מספיק, הכניסו בזהירות את הבצת ששיטחתם, וסגרו את המכסה. לאחר כ2 דקות בתוך הסיר, תקבלו סלוף תימני טעים.

שיהיה בתאבון!