סלט ארטישוק

סלט ארטישוק 2017-11-30T15:52:24+00:00

סלט ארטישוק

מרכיבים:

ארטישוק ירוק – 4 ראשים
גמבה (פלפל אדום) – 1
בצל סגול – 1
שום – 3 שיניים כתושות
לימון – 3 בינוניים




שמן זית – 2 כפות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:

שטפו היטב את הארטישוק, הורידו את העלים החיצוניים והשאירו רק את החלק הפנימי. בתוך החלק הפנימי נקו את המיותר, וחתכו את ראש הארטישוק גס ודק. כעת חתכו את הגמבה לקוביות קטנות, ואת הבצל חתכו גס והכניסו הכל לתוך קערה. סחטו את הלימונים והכניסו את מיץ הלימון לתוך הקערה. הוסיפו כעת את השום הכתוש, ואת שמן הזית. תבלו את הסלט עם מלח ופלפל וערבבו הכל היטב.

שיהיה בתאבון!