סלט בורגול
מרכיבים:
בורגול – 5 כפות
שמן זית – כף אחת
נענע קצוצה – רבע כוס
פטרוזילייה – חופן, יש לקצוץ אותה
מלפפון – 3 רגילים חתוכים דק לקוביות
עגבנייה – 3 חתוכות דק לקוביות
שום – 3 שיניים כתושות
לימון קטן – 1, יש לסחוט אותו
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
אופן ההכנה:
הרתיחו מים והשרו את הבורגול במים למשך 15-20 דקות. את הירקות שחתכתם והעלים שקצצתם קודם לכן הכניסו לתוך קערה, והוסיפו את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל. לאחר שחלף מספיק זמן, הוציאו את הבורגול מהמים הרותחים, העבירו לקערה נפרדת, שטפו אותו וסננו את המים. לבסוף שימו את הבורגל בתוך הקערה עם הירקות וערבבו את כל הסלט היטב כדי שכל הטעמים ייספגו. מומלץ להשאיר במקרר למשך כמה שעות לפני ההגשה.
שיהיה בתאבון!