סלט ביצים עם בצל

סלט ביצים עם בצל 2017-11-28T14:53:48+02:00

סלט ביצים עם בצל:

פעם עבדתי בחברת המכוניות פזו', שהייתה ממוקמת אז ברחוב שונצינו בתל-אביב. בהפסקת הצהריים הייתי הולכת למסעדת הפועלים שהייתה ממוקמת ברחוב המסגר, לא רחוק מהחברה.
בעל המסעדה, שהיה גם הטבח וגם המלצר, היה מכין המון סוגי סלטים טעימים וטריים כל בוקר והיה פותח את המסעדה רק לארוחת צהרים. לא היו כמו הסלטים שלו בפיתה. לאחד הסלטים הוא נידב לי את המתכון הבא והרי הוא לפניכם.

החומרים ל 4 סועדים

6 ביצים קשות.
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות קטנות מאוד.
1 כף מיונז.
מלח ופלפל לפי הטעם (זהירות במלח כי הבצל כבר מומלח מעט – הסבר בהמשך).
1 כפית שמיר קצוץ טרי.




אופן הכנה:

לבשל ביצים קשות, לקלף ולצנן .
לקלף את הבצלים ולחתוך לקוביות קטנות מאוד. להכניס את הבצלים הקצוצים לתוך מסננת רשת צפופה ולפזר עליהם מלח בכמות של ½ כפית גדושה ולערבב היטב כך שכל הבצל יכוסה במלח. להשהות ½ שעה. להשאיר את הבצל הקצוץ בתוך המסננת ולשטוף אותו היטב במים מהמלח ולסחוט היטב – לחזור על פעולה השטיפה והסחיטה מספר פעמים.

לקלוף את הביצים ולבדוק שלא נשארו פרורי קליפה, לגרד במגרדת גסה. להוסיף את הבצל ושאר החומרים ולערבב היטב.
לקשט צלחת הגשה בירקות טריים ולהניח את הסלט במרכזה. להגיש עם לחם טרי וחמאה…
אפשר להוסיף לתוך הסלט הזה, מלפפון טרי, קלוף וחתוך לקוביות מזעריות.