סלט גמבות קלויות

סלט גמבות קלויות 2017-12-27T15:59:03+00:00

סלט גמבות קלויות

מרכיבים:

גמבות (פלפל אדום רגיל) – 5
שיני שום – 5
חומץ – לפי הטעם
פלפל שחור – מעט
מלח – לפי הטעם
שמן זית – לפי הטעם (אל תפחדו לשים)




לפני ההכנה:

קלפו את חמשת שיני השום, וקצצו אותם דק ככל שניתן.

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים על האש, שימי לב שהפלפלים לא נשרפים. הפכו אותם מדי פעם כדי שהקלייה תהיה מיטבית והפלפלים לא יישרפו. לאחר מכן הכניסו את הפלפלים לתוך מסננת ותנו להם קצת להתקרר. כשהתקררו מעט ואתם יכולים לגעת בהם, הוציאו אותם מהמסננת (ושטפו אותה כי בקרוב תצטרכו אותה שוב), קלפו את הקליפה שלהם וחתכו אותם לחצי. הוציאו את הגרעינים ואת ראש הגמבה, והחזירו את הכל למסננת ל50 דקות – שעה. לאחר מכן, חתכו את הפלפלים לרצועות דקות, העבירו אותן לתוך כלי והוסיפו את יתר המרכיבים והתבלינים. ערבבו היטב והכניסו לקירור. מומלץ להגיש את הסלט קר.

שיהיה בתאבון!