סלט חילבה
תימנים נוהגים להניח את הסלט חילבה בשולחן בין מגוון הסלטים והרטבים שיש. החילבה נהוג לאכול עם לחם, או מוסיפים אותו למרק… מה שכן על סגולות הריפוי של החילבה דובר לא מעט. ובאמת, ידוע שהוא טוב לאנשים בעלי כולסטרול גבוה, לחץ דם ומחלות לב…. יש אנשים שלא סובלים את ריחו וטעמו. אבל מי שאוהב – אוהב מאוד.
תכירו תבלין / ירק שלא נהוג למצוא בכל מקום : החילבה. נמכר בגרגירים.
סלט חילבה- המצרכים
- 3 כוסות חילבה גרגירים שלמים שהושרה במים כל הלילה
- 2 כוסות מים פושרים
- חצי צרור כוסברה
- תבלינים : 1 כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן .
סלט חילבה אופן ההכנה
לוקחים מיקסר ומכניסים את החילבה והכוסברה לטחינה. מוסיפים לאחר מכן את המים והתבלינים.
מקררים אותו לפני הגשה נוצר שכבת ג'לטין מעל.