סלט חצילים במיונז

סלט חצילים במיונז 2018-01-25T15:48:23+02:00

סלט חצילים במיונז

סלט זה למדתי להכין גם כן מהשכנה הבולגריה של אמי שכן זהו גם מתכון המבוסס על שריפת קליפות. על מנת להכין סלט זה, צריך לשרוף את קליפת החצילים כלומר, לקלות את החציל על אש כדי להיפרד מקליפתו. גם כאן, כמו עם הפלפלים, הריח השרוף דומיננטי מאוד ולכן, אני מעדיפה להכניס את החצילים לתנור למרות, שטעמם של חצילים קלויים משובח יותר מזה שבתנור. חוץ מזה, אין לי, לצערי, כיריים של גז אלא של חשמל.




החומרים:

2 חצילים או 3.
1 שן שום או שתיים (למי שאוהב הרבה שום מאכל זה דורש הרבה שום…).
4-5 כפות מיונז.
1-2 כפות חומץ הדרים.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

אופן ההכנה:

ככתוב למעלה: לקלות את החצילים על אש הגז (אם הריח לא מפריע, שכן, התוצאות בדרך זו טעימות ביותר כי, ארומה של חציל שרוף, איננה כמו ארומה של חציל אפוי). עד שהחצילים רכים.
לצנן את החצילים. להסיר את העור ולקצוץ אותם למחית – מי שאוהב, יכול לקצוץ אותם כך שתישארנה מעט חתיכות – בעזרת סכין עץ גדולה או כף מעץ. להוסיף לעיסה את שאר החומרים ולערבב היטב. לשפר תיבול, אם חסר. להשהות לשעה במקרר ולהגיש.




מתכון דומה – רק בלי מיונז:

החומרים ואופן ההכנה:
את אותו המתכון כמו למעלה ניתן להכין בלא מיונז. לשרוף את החצילים על האש או לאפות בתנור. לצנן ולקלוף, לרסק בעזרת סכין מעץ ולהכניס לקערה. במקום המיונז להוסיף כמה כפות שמן זית, בצל לבן קצוץ דק מאוד. קצת שום כתוש, מלח, פלפל שחור. מיץ לימון לפי הטעם ומי שאוהב כתוספת גם כמה טיפות חומץ ולערבב הכל היטב. להשהות קצת למיזוג טעמים ולמרוח על לחם או בתוך פיתה עם ביצה קשה ועגבניות.
ניתן להוסיף גם מעט עלי פטרוזיליה קצוצים וגם מלפפון חמוץ קצוץ קטן.