סלט חצילים בשמנת חמוצה

סלט חצילים בשמנת חמוצה 2018-01-25T15:52:42+02:00

סלט חצילים בשמנת חמוצה

חומרים לחצילים:

2 חצילים בינוניים.
שמן זית לטיגון.

חומרים לרוטב:

1 גביע שמנת חמוצה או יוגורט.
מיץ מלימון אחד.
2 שיני שום קצוצות או יותר – לפי הטעם.
½ חבילת פטרוזיליה קצוצה.
½ חבילה שמיר קצוץ.
½ חבילה בזיליקום קצוץ.
מלח ופלפל לפי הטעם




אופן ההכנה:

ראשית, להכין את הרוטב כדי שיתמזגו הטעמים. להניח בצד.
לקלוף את החצילים לחתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ. להכניס למסננת ולבזוק עליהם מלח. להשהות לחצי שעה, לשטוף מהמלח ולסחוט קצת את הנוזלים (בדרך זו יוצאת המרירות מהחצילים). לחמם שמן זית במחבת, להיזהר שלא יעלה עשן, לטגן את קוביות החצילים בשמן הזית עד שיתרככו – לערבב תוך כדי טיגון. להעביר את החצילים לתוך קערה – עם שמן הזית מהטיגון שלהם ולהוסיף את הרוטב בעוד החצילים חמים ולערבב. להשהות עד שיתקררו ולהגיש עם לחם, פיתה וסלט ירקות עם גבינה מלוחה וזיתים שחורים.
ויין אדום חצי יבש. או, אפילו עם בירה לבנה וקרה.