סלט טונה עם ביצים:
זהו סלט שלמדתי מחמותי. ומה שהכי אהבתי בסלט הזה היה אופן ההגשה שלו. הייתה לחמותי קערית קרמיקה יפה מאוד שעשתה בעצמה ובתוכה הייתה מגישה את הסלט הזה…
והוא טעים מאוד על לחם או עם עוד ועוד לחם…
חומרים:
2 קופסאות טונה במים או בשמן – לבחירה – לסנן את הנוזלים.
3-4 ביצים קשות, מקולפות וקרות ומרוסקות בפומפיה גסה.
צנצנת (או קופסאת שימורים) של גמבה חמוצה מסוננת היטב מהנוזלים וחתוכה לקוביות קטנות.
2 כפות מיץ לימון.
1 כף קטשופ לא מלאה במיוחד.
4-5 כפות מיונז מלאות מאוד.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם – אבל זהירות בכמות המלח כי שאר החומרים גם הם מלוחים אבל, יותר פלפל מהרגיל – זה פשוט מאכל שדורש פילפול…
אופן ההכנה:
לבשל ביצים קשות. להכניס את הטונה המסוננת לתוך קערה גדולה – רצוי זכוכית ולהוסיף מיץ לימון, קטשופ, מיונז מעט מלח ויותר פלפל. במזלג לפורר את הטונה היטב לעיסה. להוסיף את קוביות הגמבה והביצים המרוסקות ולערבב היטב. לבדוק ולשפר טעמים. לכסות בנייר אוטם שקוף ולהכניס למקרר למספר שעות. להגיש על לחם עם ירקות טריים ליד.
הערה: ניתן להחליף את הגמבה במלפפונים חמוצים ולוותר על הקטשופ. (וגם על הביצים).