סלט טורקי
סלט טורקי הוא סלט טיפה מורכב, אבל הסבלנות משתלמת ועל כן הכנתו היא כדאית במיוחד.
מרכיבים:
עגבניות – 3 בינוניות קצוצות דק
פלפל אדום (גמבה) – 1 גדולה קצוצה דק
בצל – 1 בינוני קצוץ דק
פטרוזיליה – חצי כוס של פטרוזיליה קצוצה דק
רסק עגבניות – קופסא קטנה מאוד
שום – 3 שיניים כתושות
סוכר – כפית
פפריקה מתוקה – כפית
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם
מים – כוס מים רותחים
שמן זית – 2 כפות
אופן ההכנה:
צקו שמן זית לתוך סיר וכשהוא חם מספיק טגנו את הבצל שקצצתם. יש לטגן את הבצל עד שצבעו הופך לזהוב. הוסיפו כעת את העגבניות, הגמבה והשום, הוסיפו מעט מלח וערבבו היטב. בשלו את כל העניין למשך 4-5 דקות. הוסיפו כעת את המים הרותחים ובשלו למשך 20 דקות על אש קטנה. הוסיפו כעת את הפטרוזיליה, ערבבו ובשלו לעוד 2-3 דקות נוספים. הורידו את התבשיל מהאש, ותנו לו להתקרר. לאחר מכן העבירו אותו לקערה והכניסו למקרר למשך לילה שלם. ניתן לשלב את הסלט עם רוב הארוחות.
שיהיה בתאבון!