סלט ירקות טרי קצוץ דק
החומרים ל 6 סועדים:
4 עגבניות גדולות ובשלות. קצוצות קטן.
4 מלפפונים קטנים וטריים. קצוצים קטן.
1 בצל לבן או אדום בינוני. קלוף וקצוץ קטן מאוד.
½ חבילה פטרוזיליה – רק עלים. רחוצה מהחול וקצוצה דק. (אפשר לישמור את גיבעולי הפטרוזיליה למרקים – יש להם אותו טעם וניתן ליצרור אותם בחוט ולהוציאם מהמרק לאחר הבישול).
פלפל ירוק טרי – לבחירה. מנוקה מזרעים, רחוץ וקצוץ דק.
מלח ופלפל לפי הטעם.
מיץ לימון לפי הטעם.
3 כפות שמן זית מכבישה קרה.
אפשרות להוסיף לסלט:
רצועות דקות מאוד של ¼ כרוב לבן.
צנון חתוך לקוביות או רצועות דקות
או גם קצת נענע קצוצה.
כמה עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
להכניס את הירקות הקצוצים, יחד לקערה עמוקה. ממש לפני ההגשה להוסיף את התיבול, שמן ומיץ לימון ולערבב.
ניתן להחליף את הרוטב הסלט ברוטב טחינה.