סלט מטבוחה
סלט מטבוחה הוא הסלט המבושל האדום. אין יום שישי שאין על השולח המרוקאי סלט מטבוחה !!
יש כאלה שאוהבים להכין אותו עם הפלפלים ויש כאלה שמעדעפים שיכלול רק עגבניות. המתכון המקורי המרוקאי הוא עם פלפלים….
הסלט מוגש קר, קצת פיקנטי ולמי שאוהב חריף- מוזמן להוסיף את הפלפלים החריפים לפי טעמו….
סלט מטבוחה – המצרכים
6 עגבניות רכות קלופות חתוכות לריבועים
2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לריבועים גסים
כ- 6-7 שיני שום
4 כפות שמן זית
לאוהבי החריף : פלפל ירוק חתוך לרצועות קטנות או פלפל אדום קטן מיובש 2-3 חתוכים
תבלינים : 1 כף מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה חריפה, 2 כפות פפריקה מתוקה
סלט מטבוחה – אופן ההכנה
שמים בסיר ללא טיגון, את הפלפלים העגבניות והשום יחד, מעל שופכים את השמן זית, מערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את כל התבלינים ומשאירים את הסיר סגור על אש בינונית למשך לפחות שעה, עד שכל הנוזלים של העגבניות מצטמצמים והתבשיל הופך להיות סמיך . מדי פעם מערבבים תוך כדי מועכים את שיני השום.
הבישול ארוך. חייבים לערבב מתחתית הסיר….
להגיש עם חלה ופרוסות חציל מטוגנות עם כל יתר הסלטים של שבת…..