סלט פירות עם פונץ'

סלט פירות עם פונץ' 2017-11-27T15:20:38+02:00

סלט פירות עם פונץ'

האילתור הוא אחד מיסודות הבישול ומה שחשוב ביותר הוא, האומץ לנסות דברים חדשים.
סלט זה הוא בעצם תערובת של שני סוגי פירות שמכניסים אותם בדרך כלל לפונץ', שהוא משקה אלכוהולי עם פירות. כיוון שאינני מרבני האלכוהול (אני רק חסידה קטנה), החלטתי, יום אחד, שיכול להיות מעניין מאוד להכין מפירות אלו, סתם סלט פירות קצת אחר ומעניין.

כמויות ל2-3 סועדים

½ קילו תותים.
2 אשכוליות אדומות.
2-3 כפות סוכר.
גרד של חצי מקל וניל.
כמה עלי נענע קצוצים, לטעם.

הערה קטנה באמצע והבהרה: כיצד קולפים פרי הדר לפלחים נקיים בלא העור או הקרום שלהם:




ראשית,יש להשתמש בסכין גדולה וחדה מאוד.
כדי להעמיד אשכולית או תפוז או פומלה או לימון, שלא יתגלגלו בזמן הקילוף וישארו יציבים על קרש החיתוך, יש לחתוך את התחתית שלהם עד לבשרם – יחד עם הקרום הלבן – ולהעמיד אותם על קרש החיתוך. לחתוך את הקליפה גם מראשם, עם הקרום הלבן ובעזרת הסכין הגדולה והחדה מאוד, להוריד בצורת חצי עיגול את הקליפה עם הקרום הלבן של הפרי– כך שהבקבוקונים הקטנים של הפרי יחשפו. בין הפלחים מפרידים קרומים לבנים ובלעדי הקרומים האלה ניקראות "פרוסות" הפרי פילה – וכאן ניתן להחליף את הסכין ולהשתמש בסכין קטנה וחדה מאוד – לחתוך עם הסכין קרוב לקרום הפלחים כך, שכל פלח ישאר בלי הקרום ויהיה מורכב אך ורק מהבקבוקונים הקטנים. ממה שנשאר לכם ביד ניתן לסחוט למיץ ולהוסיף לסלט.

קודם להכנה:

שמעתי מאיזו טבחית לוכסמבורגית מפורסמת – עם שם עברי – לאה שמה – למה צריך קודם לרחוץ את התותים ואחר כך להוריד את העלים: הסיבה היא שעלי התותים שומרים על "חור" שעובר לכל אורך התות, במקום שאליו מחוברים העלים. אם נוריד את העלים קודם לרחצה, יפלו גרגרי חול פנימה לתוך התות וישארו שם גם אם נרחץ – הם פשוט יתקעו בבשר התות. אז קודם לרחוץ ואחר כך להסיר את העלים….

אופן ההכנה:

לרחוץ את התותים היטב מהחול ולהוריד את העלים. ליבש את התותים במגבוני נייר.
לחתוך את פלחי האשכוליות לחצאים ואת התותים לקוביות ולהכניס לקערה שקופה כדי לחגוג עם הצבעים. להוסיף את שאר החומרים. לערבב בעדינות. להשהות ל ¼ שעה במקרר ולהגיש.

הצעה לאירוח:

אפשר להגיש את סלט הפירות הזה, באופן אלגנטי, בכוסות מרטיני (כמו בג'ימס בונד) שפיותיהן נפתחות, כשקצותיהן מסוכרות: להכין בצלחת עמוקה מיץ מלימון טרי ובצלחת עמוקה אחרת סוכר. לטבול את פיית הכוס תחילה במיץ הלימון ואחר כך בסוכר, להעמיד את הכוס על רגלה ולהשהות להתייבש. לצקת פנימה את סלט הפירות כך שלא יפגע בסוכר היבש. ניתן לקשט בגבעולון קטן של עלי נענע ולהגיש עם כפיות נאות.

 

להכנת משקה פונץ': להכפיל את כמות הפירות והסוכר כי הכמות כאן מספיקה ל 8-10 "שותים"
להכניס את כמות הפירות הכפולה, על סמך המתכון הקודם, לתוך קערת פונץ' גדולה ושקופה, כדי שתוכנה יראה לעיני כל. להוסיף אל הפרי שבקערה את תכולתם הקרה מאוד של המשקאות הבאים:
1 בקבוק יין לבן, חצי יבש (ריזלינג). שני בקבוקי שמפניה או פרוזאקו איטלקי וחצי בקבוק סודה. כוסית או שתיים של ליקר דובדבנים אדום ולערבב מעט, להעמיד את קערת הפונץ' על גבי כלי גדול יותר מלא בקוביות קרח ולהגיש בספלי פונץ' התואמים לקערה – גם כן שקופים.