סלט תות שדה
תות שדה הוא אחד מהפירות העדינים והטעימים ביותר שיש וניתן לאכול אותו רק בשלושה אופנים: טרי, כליפתן מבושל או, כריבה. עונתו קצרה וכמות ויטמין הסי שבו גדולה מאוד אבל, הוא גם ידוע כגורם לאלרגיות אז, מי שאלרגי שלא יגע בו…
למה אני מספרת את זה, פשוט, כי את המתכון הבא למדתי מחברה ישראלית, אותה היכרתי באחד מימי העצמאות של ישראל שנחוג בקהילה היהודית במקום מגורי בגרמניה. חברה זו, אוהבת תותים מאוד, רק יש לה בעיה קטנה, היא אלרגית אליהם…
החומרים:
½ קילו תות שדה.
2 תפוזים.
2-3 כפות סוכר.
גרד של חצי מקל וניל.
כף קוניאק.
אופן ההכנה:
לרחוץ את התותים היטב מהחול ולהוריד את העלים. לחתוך לקוביות ולהכניס לקערה. לסחוט מיץ מהתפוזים ולהוסיף לתותים. להוסיף סוכר, סוכר וניל ו/או קוניאק ולערבב בעדינות היטב. להשהות מעט כדי שהסוכר ימס, לערבב שוב.
להגיש קר – אפשר עם כדורי גלידת פירות וקצפת של שמנת מתוקה לקישוט.
לילדים: לוותר כמובן על הקונייאק.