סלמון עם תרד במאפה פילו
אז החורף הגיע ואיתו ווירוסים וחיידקים המסתובבים בינינו כאחד האדם.
הדרך הכי טובה לעזור לגוף להתחסן מפני חיידקים ווירוסים היא אכילת דג הסלמון המכיל ויטמין די ועשוי לסייע במניעת מחלת השפעת בנוסף הוא מפוצץ באומגה 3 שהיא אנטי דלקתית ולכן מסייע במניעת דלקת גרון
בקיצור מה רע בלשמור על הבריאות ולאכול טעים??
בדיוק בשביל זה דאגתי להביא לכם מתכון של סלמון תרד במעטפת פילו שיגרום לכם ללקק את האצבעות 🙂
המרכיבים:
4 חתיכות פילה סלמון גדולות
200 גרם תרד טרי
1 בצל סגול
2 שיני שום כתושות
עלי בצק פילו
שמן צמחי
שמן זית
מלח ופלפל
ועכשיו להכנה:
שימו את הסלמון בקערה עם שמן זית, מלח,פלפל.
חממו במחבת שמן צמחי וטגנו את חתיכות הסלמון קלות, ממש כמה שניות כל צד לחריכה קלה
הוציאו את הסלמון והניחו בצד.
באותה מחבת טגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את שיני השום הכתושות ואת התרד. ערבבו וטגנו עד התרככות מלאה.
ועכשיו לעטיפת הסלמון:
הניחו עלה פילו על משטח עבודה ושמנו אותו קלות בשמן זית, הניחו עליו עלה נוסף ושמנו גם אותו ולאחר מכן עלה נוסף. חיתכו את העלים באמצע לקבלת 4 עלים. הניחו על כל עלה מנת דג ותרד מעליה. עטפו בבצק והניחו בתבנית משומנת בתנור בחום של 180 מעלות (שחומם מראש) במשך 15 דקות או עד הזהבה של הבצק.
הגישו חם
בתאבון