ספינג’

ספינג’ 2017-12-27T15:59:18+00:00

ספינג’

מתכון פשוט לספינג’ מרוקאי, שמזכיר את הדונאטס המפורסם.

מרכיבים:

קמח – 1 קילו
מים פושרים – 3 וחצי כוסות
שמרים – 50 גרם
מלח – חצי כפית
סוכר – חצי כפית לבלילה ועוד קערה של סוכר לספינג’ עצמו לאחר הטיגון
שמן – בקבוק




אופן ההכנה:

לתוך קערה גדולה הכניסו את כל החומרים וערבבו היטב. זכרו, במרכיבים רשמנו שיש להכניס חופן סוכר שבו נשתמש רק לאחר שהספינג’ יצאו מהשמן. בשלב זה הכניסו חצי כפית, בדיוק כפי שציינו. לאחר שערבבתם את כלל החומרים היטב והתקבל בצק, כסו את הכל במגבת, ותנו לזה לתפוח למשך חצי שעה.
לאחר חצי שעה, קחו סיר גדול וצקו לתוכו בקבוק שמן (יש לטגן את הספינג’ בשמן עמוק). בינתיים הרטיבו את הידיים וצרו עיגולים בצורת דונאטס עם חור באמצע והכניסו לתוך השמן החם. חשוב ליצור את העיגולים של הספינג’ עם ידיים רטובות. לאחר שהספינג’ הזהיבו, הוציאו אותם מהסיר, והניחו על צלחת עם נייר סופג. לבסוף הכניסו את הספינג’ לתוך קערת סוכר, והניחו לסוכר להידבק עליו.

שיהיה בתאבון!