עוגות

עוגות 2017-11-12T14:30:52+02:00

עוגות:

הערה: אין בספר זה מירשמים לעוגיות כי אינני מומחית לאפיית עוגיות וגם אינני אוהבת להכין אותן. זו פשוט המון עבודה. אבל פעם כשהילדים היו קטנים הייתי מכינה אותן בחורפים המושלגים של גרמניה. לילדים לא הייתה סבלנות לחכות והם היו חוטפים אותן בעודן חמות. הם היו מסוגלים לנשנש את כל העוגיות בערב אחד ולבכות אחר כך על כאב בטן …
עוגיות אופים בדרך כלל כשקר מאוד ואין מה לעשות, אז למי שאוהב לאפות עוגיות יש מתכונים נהדרים בספרים אחרים.

פעם אפו האמהות שלנו עוגות בסיר פלא. הוא באמת היה פלא כי העוגות שלהן היו תמיד טעימות מאוד. היום קשה מאוד למצוא סיר פלא – מצאתי אחד בשוק הפישפשים – ותנור אפיה יש כבר לכל אחד. אבל הטעם והריח של העוגות מסיר הפלא נשאר עד היום בזיכרוני. העוגה הראשונה שלמדתי להכין הייתה עוגת לייקך שהצרפתים קוראים לה עוגת ביסקוויט.

עצות קטנות באשר לאפיית עוגות:

*לחמם את התנור לפני הכנסת העוגה פנימה. חוסך זמן אפיה.

*לנפות את אבקת האפיה דרך מסננת של אוכל לתינוקות כדי שלא יהיו גושים שפוגמים בטעם העוגה.

*לא לפתוח את התנור באמצע האפיה כדי שהעוגה לא "תיפול".

*לפתוח את דלת התנור בסוף האפיה למחצית ולהשאיר את העוגה בפנים למספר דקות כדי שלא תעבור את ה"שוק" מהחום הגדול ל"קור" היחסי שמחוץ לתנור ותצנח.

*עוגות גבינה שזקוקה לאפיה דורשות טיפול מיוחד שכן, הן נופלות הרבה מאוד פעמים. לכן, הטיפול הטוב ביותר בעוגת גבינה הוא לא להוציא אותה מהתנור לאחר האפיה אלא לתת לה להתקרר בתנור. יש גם המהדרין ומוסיפים כלי עם מים בתוכו ומעמידים בתחתית התנור כדי שהעוגה לא תתיבש. ופטנט נוסף שלמדתי בקשר לעוגות גבינה הוא להכין עיגול מנייר אפיה שגבוה יותר מתבנית האפיה ולהעמידו בתוך התבנית כך שהוא בולט מאוד מחוץ לשולי התבנית והעוגה גובההת אך לא נשפכת מחוץ לתבנית כך שהיא גם לא נישברת או מתפוצצת מלמעלה.

עצה עבור עוגות לפסח:

בדרך כלל עוגות לפסח הן כמו כל עוגה אחרת אלא שבמקום קמח רגיל משתמשים בקמח תפוחי אדמה מעורב עם קמח מצות דק ובמקום שומנים "מיותרים" משתמשים בקוקוס, או אגוזים. את כל מתכוני העוגות ניתן להפוך לעוגות פסח עם קצת דמיון וחשבון… הדבר היחיד שהייתי מציעה לאלו שרוצים לאפות עוגות לפסח הוא: לדאוג למטחנת קפה חשמלית לשימושים אחרים – כלומר מטחנה שמיועדת אך ורק לטחינת אגוזים ו/או קמח מצות ולא לקפה כדי שטעם הקפה לא יעבור לשאר המצרכים. שכן, קמח מצה שנטחן לדק יותר, פשוט נוח יותר לעיבוד בזמן הכנת הבצק לעוגה.