עוגיות שומשום מרוקאיות
עוגיות שומשום מרוקאיות מפורסמות וטעימות. להלן המתכון להכנת 30 עוגיות לערך.
מרכיבים:
שומשום קלוי – 250 גרם
שמן – חצי כוס
סוכר – שלושת רבעי כוס
קמח – 1 כוס
ביצים – 2 XL (ואם אין גודל XL אז 3 ביצים)
אבקת אפייה – חצי שקית
אופן ההכנה:
הכניסו לתוך קערה את כל המרכיבים וערבבו אותם היטב. לאחר שסיימתם לערבב, כסו את הקערה במגבת והניחו בצד למשך חצי שעה. חממו את התנור ל150 מעלות ובמקביל שימו נייר אפייה בתוך תבנית. צקו מתוך הבלילה שהכנתם כדורים בגודל של כדור גולף והניחו אותם על נייר האפייה. לאחר שהתנור חם מספיק, הכניסו את התבנית עם הכדורים שהכנתם. זמן האפייה הוא 20-25 דקות (בהתאם לתנור שברשותכם). כשהעוגיות מקבלות צבע זהוב הן מוכנות (שימו לב לצבען שחלילה לא יישרפו לכם. לאחר סיום האפייה מומלץ לתת לעוגיות להתקרר ואז לאכול אותן.
שיהיה בתאבון!