עוגת גבינה

עוגת גבינה 2017-11-28T14:38:25+02:00

עוגת גבינה:

מתכון זה הוא בשבילי כמו הצדעה לבשלנית ומחברת סיפרי הבישול רות סירקיס, שסיפרה הראשון "מהמטבח באהבה" מלווה אותי עד היום. למרות ששיטות ודרכי הבישול הישתנו מאוד במשך השנים, הוא עדיין נותן לי עד היום רעיונות ומפרה את דמיוני – שכן, לשם כך נועדו סיפרי בישול – כדי לתת רעיונות ולדרבן את הדמיון.

אכלתי כבר הרבה עוגות גבינה בחיי וניסיתי גם הרבה מתכונים לעוגות גבינה אבל, תמיד אני חוזרת למתכון זה ותמיד אני נהנית להכין אותו מחדש מתוך ידיעה וודאית שפחות מחצי שעה לאחר שהעוגה התקררה, לא נישאר ממנה שום דבר.

החומרים לתבנית בגודל 26:

ואם יש לכם תבנית עגולה וגבוהה מאוד הרי זה משובח, כי העוגה עולה מאוד בזמן האפיה ואם לא אז השתמשו ברעיון של עיגול נייר האפיה.

כלי עבודה לעוגה זו

תרווד, כפות, כפיות, סכין, 2 קערות בינוניות ואחת גדולה, תבנית אפיה עגולה מס' 26 מטרפה ומיקסר לקצפת. כוסות לתכולה של 250 מ"ל. מסחטת מיץ של פרי הדר. פומפיה קטנה ודקה לקליפת הלימון.




לבצק:

1 חלמון (הצהוב של הביצה)
½ 1 כוסות קמח.
150 גרם חמאה – אפשר גם מרגרינה.
1 כפית אבקת אפיה.
שקית סוכר וניל.
1-2 כפות סוכר לא גדושות.
מעט קליפת לימון מגורדת. (רק החלק הצהוב שלה)

לגבינה:

4 חלמונים
1 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
1 כוס שמנת חמוצה.
500 גרם גבינה לבנה 9%.
מיץ מחצי לימון טרי. (אפשר גם קצת יותר לימון אם אוהבים).
מעט קליפת לימון מגורדת.
כף קמח מלאה. (לא גדושה).
5 חלבונים + כף מיץ לימון.
שקית של 200 מ"ל שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר.
אבקת סוכר לקישוט.




אופן ההכנה:

לחמם תנור על 160 מעלות צלסיוס.
להפריד את הביצים. לשים 4 חלמונים בקערה אחת וחלמון אחד בקערה ניפרדת. את החלבונים לשים בקערה שלישית.
בקערת החלמון הבודד, להוסיף את שאר החומרים לבצק ולערבב היטב לבצק פירורים (בידיים). להניח את הפירורים בתבנית עגולה ומשומנת בגודל 26 ולהצמיד את הבצק היטב לתחתית ולדפנות התבנית, כך שתיווצר מין גומחה והבצק יעלה קצת למעלה אל דפנות התבנית.
לאפות כ 10 דקות על °160, להוציא מהתנור ולצנן.
את התנור להשאיר דולק על 160 מעלות עבור השלב הבא.

להמשיך בהכנת תערובת הגבינה:

לקערה עם 4 החלמונים להוסיף: גבינה לבנה, ½ כוס סוכר, שקית סוכר וניל, כוס שמנת חמוצה, כף קמח וגרד קליפה ומיץ לימון. לערבב היטב כך שלא ישארו גושים.
בקערה השלישית להקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם שארית הסוכר וכף מיץ לימון. להוסיף את הקצף לתערובת הגבינה בתנועת קיפול ובזהירות אבל בצורה אחידה.
להקציף את השמנת המתוקה, עם 2 כפיות סוכר לקצף נוקשה אבל, לא לחמאה ולהוסיף לתערובת הגבינה. לערבב היטב ובעדינות כדי שלא ישארו גושים.
להכין מנז'ט מנייר אפיה ולעטוף אותו סביב התבנית כך שלא יפול, ולישפוך את תערובת הגבינה לתוך התבנית עם הבצק החצי אפוי, להכניס הכל לתנור שעדיין חם ולאפות כשעה. לא לשנות את הטמפרטורות עד סוף האפיה.
לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בתנור כשדלתו מעט פתוחה כדי שהאדים יתפזרו החוצה והעוגה לא תירטב.
ניתן להגיש עוגה זו עם רסק פרי טרי כל שהוא, כרוטב.




לרסק הפרי:

לעוגה שלמה מספיק כחצי ליטר רסק פרי: תות שדה טרי, או פירות יער טריים או קפואים או מנגו או פרי אחר שניתן לריסוק כאוות נפשכם: לנקות, לחתוך ולגלען– אם צריך, את ½ קילו הפרי. להכניסו לכלי גבוהה, להוסיף כ 100 גרם אבקת סוכר ואף יותר, אם אוהבים יותר מתוק, או, פחות אם אוהבים פחות מתוק, ולמעוך בעזרת, בלנדר מוט חשמלי, בעל סכינים חדות, את הפרי עם הסוכר.
לסנן היטב בתוך מסננת צפופה מאוד (קצת עבודה אבל, משתלם) מזרעונים קטנים, אם זה פטל או תות ומקליפות אם זה משמש, או אפרסקים. אם זה מנגו, לסנן מה"שערות" של המנגו כדי שיתקבל רסק פרי חלק.
על צלחת הגשה להניח פפרוסת עוגת גבינה ולקשט במחית הפרי, להוסיף בצד כדור גלידה, איזה שאוהבים, קצת שמנת מתוקה מוקצפת ולהגיש.
חגיגה לחיך ולעיניים.