עוגת גבינה אפויה
לרוב נדמה כי קשה ומסובך לאפות עוגת גבינה אפויה, אבל באמת שיחסית העוגה הזאת פשוטה להכנה.
מרכיבים:
גבינה לבנה 5 או 9 אחוז – 3 קופסאות של גבינה 250 גרם (או קופסא אחת של 750 גרם)
ביצים – 5 בגודל לארג', יש להפריד את החלמון והחלבון ולשים ב2 צלוחיות נפרדות
תמצית וניל – כפית אחת
קמח – כף אחת גדושה במיוחד
קורנפלור – 4 כפות שטוחות
שמנת מתוקה 38 אחוז – שני שליש מיכל קטן
אינסטנט פודינג וניל – 6 כפות
סוכר – שימוש כולל ב1 וחצי כוס מאג
אופן ההכנה:
קחו את צלוחית החלמונים שהפרדתם קודם לכן, הכניסו לקערה והוסיפו את תמצית הוניל ואת הגבינה הלבנה, לאחר מכן הוסיפו את הקמח והקורנפלור וערבבו היטב. בקערת מיקסר הקציפו את האינסטנט פודינג, השמנת המתוקה וחצי כוס מאג של סוכר. בסיום ההקצפה הוסיפו את התערובת לתוך הקערה שהכנתם בהתחלה. בהמשך הקציפו את החלבונים עם כוס מאג של סוכר ואת התערובת שנוצרה הוסיפו גם כן לקערה הראשית ערבבו קלות עם כף כדי שתתקבל תערובת אחידה. חממו תנור לחום של 170 מעלות ואפו את העוגה למשך שעה (בהתאם לתנור שברשותכם). בדקו עם קיסם את מידת העשייה של העוגה ובמידה והיא לא מוכנה עדיין, המשיכו באפייה. כשאתם סוגרים את התנור, אל תוציאו את העוגה ישר כדי שהיא לא תתפרק לכם, פשוט פתחו קלות את דלת התנור ותנו לעוגה להתקרר. לאחר שהיא התקררה, הוציאו את העוגה מהתנור ושימו במקרר.
שיהיה בתאבון!