עוגת גבינה כשרה לפסח
והפעם בפינת הקינוחים הכשרים לפסח, הבאתי לכם עוגת גבינה כשרה לפסח.
איזה כייף שאנחנו חיים בעידן שבו יש כ"כ הרבה תחלופות לקמח לבן.
אז יאללה תפשילו שרוולים וקדימה לעבודה. זה לגמרי שווה את זה.
מרכיבים:
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
6 ביצים מופרדות
4 כפות גדושות קמח תפו"א
כפית וחצי אבקת אפייה
כוס סוכר
3/4 חבילה אינסטנט פודינג וניל כשל"פ
ועכשיו להכנה:
הקציפו חלבונים, הוסיםו בהדרגה חצי מכמות הסוכר.
בקערה נפרדת טרפו את הגבינה עם החלבונים ומה שנותר מהסוכר.
הוסיםו את יתר המרכיבים וערבבו לבלילה אחידה.
קפלו את תערובת החלבונים לתוך בלילת החלמונים ושאר המרכיבים.
צקו לתבנית נאפייה.
מתחת לתבנית בתור התנור, הניחו תבנית עם מים רותחים.
אפו על 160 מעלות כשעה ורבע.
שימו לב – אסור לפתוח את התנור באמצע האפייה. יש לתת לעוגה להתקרר בערך כשלוש שעות בתוך התנור בגמר האפייה ורק אז להוציא אותה.
בתאבון 🙂