עוגת גבינה עם ג'לי ללא אפיה

עוגת גבינה עם ג'לי ללא אפיה 2017-11-28T14:49:35+02:00

עוגת גבינה עם ג'לי ללא אפיה

יום אחד הוזמנתי לאירוע קיץ בכפר קטן מחוץ לעיר מגורי. המזמין היה טיפוס עוקצני מאוד, שהכיר את "חולשתי" לבישול ולאכילה. בסוף הארוחה היזמנו עוגה עם קפה. הוא הזמין עוגת גבינה עם ג'לי ואני הזמנתי עוגת תפוחים. העוגה שאכל נראתה טעימה וקלילה ומתוך העוקצנות הרגילה שלו הוא פשוט התערב איתי על יכולתי לחקות את עוגה שאכל.
כמובן שהצלחתי והתוצאות לפניכם.
בעצם לא היה דבר יותר פשוט מלהכין את העוגה הזו.

חומרים לתבנית עגולה מספר 26 או לתבנית מלבנית 20X28:

הערה:
התבנית צריכה להיות עשויה מיקשה אחת כדי שהנוזלים לא יזלו החוצה. הכי רצויה תבנית מזכוכית.

עבור התחתית
2 שקיות בישקוטים.

עבור הגבינה
500 גרם גבינה לבנה 9%.
כוס שמנת חמוצה.
200 מ"ל שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר.
½ כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
ג'לי בטעם לימון. ל 1 ליטר נוזלים אבל להשתמש רק ב ¾ ליטר מים. (ג'לי רגיל ולא מהיר הכנה).
1 קופסת אפרסקים משומרים.




אופן ההכנה:

גם כאן ניתן להכין את הקינוח בכוסות.
להניח על תחתית התבנית את הבישקוטים לרוחבם בצפיפות.
להוציא את האפרסקים מהקופסא ולסנן אותם מהנוזלים היטב.
להניח את חצאי האפסקים על הבישקוטים כשהקימור שלהם כלפי מעלה כך, שהם מכסים את הבישקוטים.
להכין את הג'לי כפי שרשום על גבי הקופסא רק עם ¾ ליטר מים במקום ליטר שלם ולצנן אותו מחוץ למקרר (אפשר להחליף כמות של מים בכמות הנוזלים של האפרסקים מהקופסא – פשוט למדוד במיכל שמסומנים בו ליטרים. במקרה זה יש צורך להפחית בכמות הסוכר לוותר לפחות על רבע מכמות שלו).
להכין תערובת חלקה מהגבינה עם השמנת החמוצה והסוכר. להקציף את השמנת המתוקה עם שתי כפיות הסוכר ולהוסיף לתערובת.
לערבב את נוזל הג'לי הקר עם תערובת הגבינה ולשפוך בעדינות לתוך התבנית ולהיזהר שהבישקוטים עם האפרסקים לא יצופו למעלה.
לכסות היטב בנייר שקוף ניצמד כדי שלא יספוג את ריחות המקרר ולהכניס למקרר עד היום שלמחרת.