עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה קרה 2017-12-05T15:57:13+00:00

עוגת גבינה קרה

לצורך הכנת המתכון תצטרכו תבנית קפיצית 26 ס”מ.

מרכיבים:

עוגיות בטעם חמאה – 350 גרם מרוסקות לפירורים
גבינת נפוליאון בטעם טבעי – 2 גביעים
סוכר – 1 כוס מאג
חמאה – 75 גרם (יש להמיס אותה)
ג’לטין – חצי שקית קטנה
תמצית וניל – 2 כפיות
מים – חצי כוס מאג
שמנת מתוקה להקצפה 38 אחוז – 1 מיכל 250 מ”ל
שמנת חמוצה תנובה/שטראוס 15 אחוז – גביע אחד




אופן ההכנה:

בקערה קטנה ערבבו את הג’לטין עם המים ושימו, והניחו בצד למשך רבע שעה. קחו כעת את תבנית האפייה ורפדו אותה בנייר אפייה. מהפירורים שיצרתם מהעוגיות קודם לכן, קחו 75 אחוז מתכולת הקערה, העבירו לקערה נפרדת והכניסו לתוכה את החמאה המומסת. ערבבו את הכל היטב. מהתערובת שנוצרה שימו בתחתית התבנית, והדקו. את קערת הג’לטין והמים שהכנתם קודם לכן, הכניסו למיקרו למשך 15 שניות והוציאו לצינון. בקערה נפרדת ערבבו את הגבינה, תמצית הוניל, הסוכר, והשמנת החמוצה, וכעת הכניסו גם את הג’לטין וערבבו הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה. בעזרת מיקסר, הקציפו את השמנת המתוקה ולאחר מכן הוסיפו אותה לקערה עם יתר הרכיבים. ערבבו הכל היטב ולאחר מכן הכניסו את התערובת לתוך תבנית העוגה, יישרו אותה, ולבסוף פזרו מעל את יתר פירורי העוגיות שנשארו לכם. כסו את העוגה בניילון נצמד למשך לילה שלם, ובבוקר שלמחרת העוגה תהיה מוכנה לאכילה.

שיהיה בתאבון!