עוגת הקוקוס של סוזי:
אין לי מושג איך זה היום, אבל, בתקופת חיי בארץ היו יחסי העובדים במקומות העבודה השונים חבריים מאוד. כולם הזמינו את כולם לכל האירועים המשפחתיים החשובים, כמו: חתונות, בר מצוות, בת מצוות, בריתות, או היו נפגשים באירועים משותפים, שקשורים למקומות העבודה כמו: מסיבות עובדים וכו'. וכך היכירו כולם את כולם ובמשרד שררה אוירה משפחתית. כך חוויתי בזמנו, את מקום עבודתו של בעלי – כמו משפחה אחת גדולה.
סוזי הייתה פעם מזכירתו של בעלי. התחברנו מאוד. היא אהבה לאכול וידעה לבשל ולאפות שיגעון ולפנק את כל המשרד בעוגות מעשי ידיה. היא גם לימדה אותי להכין עוגות וגם עשתה לפעמים בייבי-סיטר לילדי.
"את העוגה הזאת לא תימצאי בשום ספר" אמרה לי סוזי פעם. אז בשבילך סוזי. לזכר הימים ההם, היא נמצאת כאן.
החומרים עבור תבנית עגולה גודל 26:
6 ביצים – להפריד
75 גרם שוקולד מריר לפורר או להמיס (אני מעדיפה לפורר)
½ 1 כפות קמח תופח
150 גרם קוקוס + 50 גרם קוקוס לקישוט
¼ 1 כוס סוכר
150 גרם מרגרינה או חמאה
1 שקית אבקת אפיה
מיץ מלימון אחד + מעט קליפה מגוררת.
3 כפות אבקת קקאו
1 שקית סוכר וניל
1 כף קוניאק.
עבור סירופ:
ספל נס-קפה עשוי מ 2 כפיות גדושות נס-קפה + ½ כוס מים רותחים – לקרר.
אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 150 מעלות צלסיוס.
להכין מכל החומרים, חוץ מ: חלבונים, 50 גרם מהקוקוס, סירופ הקפה, ורבע כוס סוכר. תערובת חלקה.
להקציף את החלבונים עם כפית מים קרים ורבע כוס הסוכר ששמתם בצד, לקצף יציב. להוסיף כף מיץ לימון ולהמשיך להקציף לקצף יציב ומבריק. לקפל את קצף החלבונים אל התערובת של שאר החומרים בעדינות. בכל פעם להוסיף חלק מהקצף ולערבב. לשמן את התבנית ולהכניס את תערובת הבצק לתבנית, להחליק את הבצק מלמעלה בעזרת מרית ולהכניס לתנור החם. לאפות במשך
¾ שעה לערך או עד שהקיסם המפורסם יוצא יבש. להוציא מהתנור.
בעוד העוגה חמה, להכין את סירופ הקפה ובעזרת כף ליזלוף על העוגה החמה מסביב. לקרר.
לאחר שהעוגה קרה, לפזר את שאר פירורי הקוקוס ולהגיש קר.
וריאציות:
אפשר לקרר את העוגה, לחתוך אותה באמצע לרוחבה ולהזליף על כל חצי עוגה את סירופ הקפה. לחמם במיקרו ריבת מישמש או ריבת אוכמניות ולמרוח אותה בעודה חמה, על חצי העוגה התחתון. לצנן את חצאי העוגה ועל הריבה הקרה למרוח קצפת של שמנת מתוקה.
להרכיב חזרה את שני החצאים אחד על השני. למרוח גם את חציה העליון של העוגה באותו האופן כמו את התחתון באותה הריבה החמה, לצנן את העוגה. למרוח את כולה מסביב בשמנת מתוקה. לקשט בפרוסות או פילחי אפרסקים מקופסא. לפזר את הקוקוס מעל הרווחים שנותרו בין פרוסות האפרסקים. לקרר מספר שעות במקרר ולהגיש קר.