עוגת לייקך
מעוגה זאת אפשר לעשות המון דברים טעימים ואם היא לא מצליחה אפשר לעשות ממנה משהו אחר ולא צריך לזרוק. כמו למשל עיגולי שוקולד. (מתכון בהמשך).
עוגה זו די יבשה וטעים מאוד לקשט אותה בצורות שונות. אפשר גם, למי שאוהב, לפרוס אותה לפרוסות ולהכניס אותה לייבוש לתנור, בחום נמוך ועם הרבה סבלנות, וכך מקבלים צנימי לייקך שטעים לתבול בקפה.
החומרים לתבנית עגולה בגודל 26
6 ביצים גדולות.
1 כוס סוכר.
1 כף מים קרים.
1 כפית שטוחה של אבקת אפיה.
1 שקית סוכר וניל.
2 כפות גדושות קמח.
1 כף מיץ מלימון טרי.
מעט קליפת לימון מגורדת.
למי שאוהב, כף אחת של קוניאק.
אופן הכנה
לחמם תנור לחום בינוני של 160 מעלות. להפריד את הביצים לחלמונים וחלבונים.
לנפות קמח עם אבקת אפיה דרך מסננת צפופה, שלא ישארו גושים.
להפריד חלבונים מחלמונים: חשוב להזכיר שאת הביצים יש להפריד כשהן קרות ולהקציף כשהן בטמפרטורת החדר. בקערה גדולה להקציף את החלבונים עם כפית מים קרים וכוס סוכר, לקצף חזק ומבריק. את הסוכר להוסיף לאט כדי שהסוכר ימס כולו בזמן ההקצפה והקצף יתייצב. לקראת סוף ההקצפה, להוסיף את שקית סוכר הוניל, כף מיץ הלימון ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף חזק ומבריק.
להוריד את מהירות המיקסר ותוך כדי המשך הקצפה, להוסיף, אחד אחרי השני, את החלמונים ולהמשיך להקציף באיטיות כדי שקצף החלבונים לא ישבר. להוסיף את כף הקוניאק ולהמשיך להקציף עד שהכל מעורבב היטב. להוסיף את הקמח המעורב באבקת אפיה ואת קליפת הלימון המגוררת ולערבב בעזרת תרווד בתנועת קיפול היטב, אך בעדינות.
לשמן היטב את תבנית האפיה מכל הצדדים הפנימיים שלה ולנגב שאריות שמן במגבון נייר ולשפוך את הבצק בזהירות לתבנית, להכניס לתנור ולאפות כ ¾ שעה לערך או, עד שקיסם עץ שדוקרים במרכז העוגה, יוצא יבש.
לפתוח את דלת התנור במקצת ולהשאיר את העוגה להתקרר בתוכו לכמה דקות, אחרת העוגה נופלת.
לקשט בקרם שוקולד (מתכון בהמשך) ולימי הולדת של הילדים גם בסוכריות קטנטנות וצבעוניות.
אם העוגה לא הצליחה אפשר להכין ממנה עיגולי שוקולד עם יין או רום לגלגל אותם בקוקוס ולהכניס למקרר.
הכנת כדורי שוקולד מעוגה שלא הצליחה
לפורר את העוגה בתוך קערה ולהוסיף לה חבילת ביסקוויטים מפוררים. להוסיף 2 חבילות שוקולד מומס עם 100 גרם מרגרינה או חמאה. להוסיף קצת קקאו – 2-3 כפות ואפשר גם אגוזים וצימוקים ופירות מסוכרים קצוצים. להוסיף קצת יין או נוזל אחר – חלב למשל וקצת רום אם אוהבים, ולערבב את כל התערובת לעיסה (לא צריכה להיות חלקה). לגלגל לכדורים בגודל רצוי ואת הכדורים לגלגל בתוך פירורי קוקוס. להכניס לתוך מנז'טים מנייר (כמו של מאפינס אבל קצת יותר קטן) ולשים מכוסה במקרר עד שיקרשו.