עוגת מיץ תפוזים עם תות שדה
חומרים לתבנית עגולה בגודל 26 ס"מ
הערה: יש להשתמש באותו סוג וגודל של כוסות למדידת החומרים השונים, כדי שיחסיות בין הכמויות תישמר.
כלים:
3 קערות
מקציף חשמאלי,
מסננת צפופה
תרווד
כפות
3 כוסות – כולן באותו הגודל.
מסחטת מיץ תפוזים.
תבנית אפיה (26) משומנת בכל חלקה הפנימי.
החומרים:
5 ביצים בינוניות.
½ 1 כוסות קמח.
½ שקית אבקת אפיה.
1/3 כוס שמן.
1 שקית סוכר וניל.
1 כוס מיץ תפוזים.
1 כוס סוכר.
גרד של קליפות לימון ותפוז לא מושפרצים
לציפוי:
¾ קילו תות שדה
600 מ"ל שמנת מתוקה.
4 כפיות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אופן הכנת העוגה:
לפני הכנת העוגה להכין מיץ תפוזים ואת כל שאר המרכיבים, , כדי לחסוך זמן בחיפושים…
לחמם תנור ל160 מעלות .
להפריד חלבונים מחלמונים ולהכניס לקערות נפרדות.
לתוך קערה שלישית, לנפות קמח יחד עם אבקת אפיה.
להקציף חלמונים (הצהובים של הביצה) עם ½ כוס סוכר, סוכר וניל ושמן. להוסיף את הקמח עם אבקת האפיה ולערבב הלאה, תוך כדי ערבוב להזליף את כוס מיץ התפוזים ואת גרד הלימון והתפוז ולהמשיך לערבב היטב ולהניח הכל בצד.
להקציף את החלבונים עם כפית מים קרים לקצף נוקשה ויציב ולהוסיף תוך כדי הקצפה, לאט, את שאר הסוכר. לפני סוף ההקצפה להוסיף כף מיץ לימון ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף נוקשה ומבריק.
להוסיף את הקצף בתנועת קיפול לתערובת הקמח עם החלמונים ולערבב היטב, שלא ישארו גושים. להכניס לתבנית משומנת קלות ולאפות כשעה בחום בינוני – 160. להוציא מהתנור רק אחרי "תרגיל" הקיסם היבש. לא לפתוח את התנור בזמן האפיה ולא להעלות או להוריד את הטמפרטורה.
אופן הציפוי
לקרר את העוגה ולצפות אותה באופן הבא:
לחתוך את העוגה לרוחבה באמצע כך שיווצרו שני עיגולים.
להכין, מכל השמנת המתוקה, קצפת עם 4 כפיות סוכר ושקית סוכר וניל. ולהניח סגור במקרר.
לשטוף את התותים היטב מהחול לנקות מהעלים וליבש במגבוני נייר.
למרוח את מחצית העוגה התחתחון בשיכבת קצפת לא עבה ולחתוך את התותים הגדולים ביותר לפרוסות אורך.
להניח את פרוסות התותים בצפיפות על החצי התחתון של העוגה מעל הקצפת.
למרוח שוב מעל התותים הפרוסים במעט קצפת כך, שהתותים יהיו מכוסים משני הצדדים בקצפת ולכסות את העוגה בחציה השני.
למרוח את כל העוגה בשאר הקצפת מכל הכיוונים.
את שארית התותים לחצות ולהניח בצפיפות על העוגה המרוחה בקצפת.
מי שאוהב יכול לקשט את עיגול העוגה מסביב בשבבי שוקולד.
לקרר מספר שעות במקרר לפני ההגשה.
במקום תותים ניתן להשתמש באפרסקים מקופסא – הסבר בהמשך.
הערות והצעות:
באופן עקרוני, עוגה זו היא עוגה בסיסית מאוד, שניתן לשחק איתה איך שרוצים ובכך ניתן להופכה לעוגה מסוגים שונים כמו למשל: עוגת שוקולד, עוגת קוקוס, עוגת אגוזים, אפילו עוגת תפוחים או דובדבנים או שניהם יחד. שם המשחק הוא שמן. במקרה שמוסיפים קוקוס או אגוזים צריך להפחית בכמות השומן לעוגה כי החומרים הנוספים שומניים מאוד ומוסיפים את שאר השומן הדרוש לעוגה.
כמובן שניתן גם כאן להשתמש בפירות שונים.
ניתן להוסיף לבצק גם 2 כפות קקאו (שעורבבו קודם במעט מים קרים) ופרורי שוקולד ולהפוך את העוגה לעוגת שוקולד ולצפות אותה גם בקרם שוקולד לפי המתכון המצורף.
ניתן למרוח את העוגה בקרם תפוזים לפי המתכון המצורף.