עוגת מנגו ללא אפיה

עוגת מנגו ללא אפיה 2017-11-28T14:48:21+02:00

עוגת מנגו ללא אפיה

חומרים עבור תבנית זכוכית מלבנית קטנה בגודל 25X25 או 20X30:

1 חבילת בישקוטים עם שתי שורות בישקוטים בתוכה.
¼ ליטר נקטר אננס או, סירופ של אננס מקופסא, אם אין נקטר.
3 כפות סוכר.
50 גרם פרורי שוקולד.
1 שקית פודינג וניל אינסטנט או, מוס וניל אינסטנט.
400 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה + 4 כפיות סוכר.
כמה טיפות רום לאפיה.
¼ כוס שרי ברנדי.
2 מנגו בשלים.




אופן הכנה:

להכין את מוס הוניל או פודינג האינסטנט כפי שרשום על השקית ולהכניס למקרר (לשמור סגור כדי שלא יספוג את ריחות המקרר האחרים).
להקציף את השמנת המתוקה עם 4 כפיות סוכר לכסות את הכלי ולהכניס גם כן סגור היטב למקרר.
להכין רוטב מנקטר האננס: לערבב היטב עם הסוכר, הרום והשרי.
לטבול את הבישקוטים ברוטב ולהניח, בצפיפות אחד ליד השני, בתבנית או אם רוצים אפשר גם כאן להכין בכוסות אישיות. זהירות: להרטיב את הבישקוטים במעט נקטר כי הם סופגים עוד את הלחות של הקרם.
להוציא את השמנת המתוקה והמוס או הפודינג מהמקרר ולהעביר חצי מכמות הקצפת אל תוך המוס או הפודינג ולערבב בעדינות היטב. (את החצי השני להחזיר למקרר עד השימוש). למרוח חצי מתערובת המוס על הבישקוטים.
לקלף את המנגו. לפרוס לפרוסות או לקוביות קטנות ולכסות בהם את הקרם.
להרטיב את שיכבת הבישקוטים הבאה בנקטר ולהניח אותה על המנגו. למרוח בשארית המוס.
להניח את שאר המנגו על הקרם ולקשט בקצפת. לפזר פירורי שוקולד ולהכניס למספר שעות למקרר.