עוגת פירורים

עוגת פירורים 2017-11-28T14:36:26+02:00

עוגת פירורים:

את המתכון לעוגה זו קיבלתי מצפורה. צפורה הייתה אשתו השניה של אבי ז"ל. הורי התגרשו כשהייתי בת 6 ואבי התחתן עם צפורה כשהייתי בת 9. זה היה בתחילת שנות השישים.
היום זה נחשב למשפחה חד הורית ולאיש זה לא מפריע רק לילדים…

הכמויות של עוגה זו מספיקות ל 2 תבניות מוארכות. אם אין לכם 2 תבניות כאלה חלקו את כמות החומרים לחצי. או לחילופין הישתמשו בתבנית אפיה מרובעת וגדולה יותר.

החומרים:

200 גרם מרגרינה גולדבנד. (אפשר וגם אולי טעים יותר עם חמאה).
1 כוס סוכר.
1 שקית סוכר וניל.
3 ביצים.
½ 2 כוסות קמח תופח.
כוס פירות מיובשים או מסוכרים.
1 כוס שמנת חמוצה.




עבור הפירורים:

2 כפות מרגרינה או חמאה, ½ כוס סוכר ו ½ כוס קמח: לערבב הכל ביחד היטב עד שנוצרים פרורים. אם צריך עוד מעט קמח להוסיף כל פעם רק כף אחת ולעברר שוב עד שהפרורים משביעי רצון אך לא יבשים מידי.

אופן הכנת העוגה:

לחמם תנור לחום בינוני גבוה – 170 מעלות לערך.
להקציף מרגרינה/חמאה, סוכר וסוכר וניל, יחד לקרם בהיר. להוסיף את הביצים בהדרגה, אחת אחרי השניה – להבליע כל ביצה לתוך קרם המרגרינה/חמאה לחוד עד שלא נראית יותר ולהכניס את הביצה הבאה בתור – כך להמשיך עם כל הביצים. להמשיך להקציף עד שהכל נבלע היטב והעיסה אחידה לגמרי. להוסיף לעיסה את השמנת החמוצה ולערבב היטב. להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את הפירות היבשים או המסוכרים ולערבב שוב. הבצק צריך להיות יציב ולא נוזלי.
לשמן 2 תבניות מלבניות או, אחת מרובעת גדולה יותר, במרגרינה ולקמח אותן, לנער את שאריות הקמח מהתבנית. להכניס את הבצק לתבניות המלבניות או לתבנית הגדולה.
להכין תערובת פירורים מהמרגרינה, הקמח והסוכר ולפזר על הבצק.
להכניס את התבנית לתנור החם ולאפות בערך כשעה עד שהקיסם המפורסם יוצא יבש.

רעיונות לגיוונים:

ניתן את אותו הבצק לשים בתבנית אחת מרובעת עמוקה וגדולה ולשטח אותו היטב.
לקלוף קילו וחצי תפוחי עץ לגלען ולפרוס לפרוסות, או לחתוך לקוביות, לזלוף עליהם מיץ לימון, לפזר עליהם כף גדושה סוכר וחצי כפית קינמון ולערבב היטב. להשהות למספר דקות ואז ולהטביע את פרוסות התפוחים בצורה צפופה ומסודרת בתוך הבצק (בלי המיץ שנוצר). לפזר פירורים ולאפות בתנור כשעה בחום של 170. על גבי המסילה השניה מלמטה.




את הנוזלים של התפוח שנותרו בקערה, אפשר לשפוך או לעשות מהם מה שאוהבים. כמו למשל: לאחר שהעוגה מוכנה, אפשר להוסיף לנוזלים שנותרו מתפוחי העץ כמה כפות אבקת סוכר לערבב היטב ובעזרת מברשת להבריש את פירורי העוגה החמה – זה נותן ציפוי וברק לעוגה.