עוגת שוקולד

עוגת שוקולד 2017-11-28T14:40:10+02:00

עוגת שוקולד:

זוהי עוגת שוקולד עדינה מאוד שלמדתי להכין אצל מרים ז"ל השכנה שלי מתל-אביב הישנה של
הרחובות הקטנים והציוריים שכולם חוזרים אליה היום. גרתי אז ברחוב צבי ברוק בתל-אביב, הרחוב שבו היסריטו את אסקימו לימון. בהמשכו, שהיה רחוב ביאליק, היסריטו את הסרט "גולדה" עם אינגריד ברגמן שזכיתי לראותה בגודל טיבעי קרוב אלי. האנשים הציוריים שהיו השכנים שלי, הם מהאומנים הידועים ביותר של הארץ. כולם אנשים צנועים ונעימים ביותר, בלי שום יומרות מיותרות.

חומרים עבור תבנית אפיה עגולה מס 26:

4 ביצים.
4 כפות סוכר.
1 כוס קמח תופח.
3 כפות קקאו + 2 כפות מים.
2 כפות קוניאק.




חומרים לקרם:

1 שקית פודינג אינסטנט וניל.
1 כוס חלב.
1 שקית שמנת מתוקה.

חומרים לציפוי הקרם:

100 גרם שוקולד מריר.
4 כפות חלב.
50 גרם מרגרינה או 40 גרם חמאה.

אופן הכנת העוגה:

לחמם תנור ל 150 מעלות צלסיוס ולהשאירו דולק עד סיום הכנת העוגה לאפיה.
להפריד את הביצים ולהקציף לאט את החלבונים. להוסיף לאט את הסוכר ולהקציף לקצף יציב ומבריק. להוסיף לאט את החלמונים, אחד אחרי השני ולהבליעם פנימה תוך כדי הקצפה. להוסיף את הקקאו דרך מסננת שלא ישארו גושים. ובסוף להוסיף את הקמח ולערבב היטב ובעדינות כדי שקצף הביצים לא ייפול לגמרי.
לשמן תבנית עגולה מספר 26 ולהכניס את הבצק פנימה, לאפות על 150 מעלות בערך 40 דקות. לפני ההוצאה מהתנור לבדוק את העוגה בקיסם, אם הוא יוצא ממרכז העוגה יבש, העוגה מוכנה. להוציא מהתנור. כשהעוגה עדיין חמה, לערבב 2 כפות קוניאק עם 2 כפות מים. להרטיב את העוגה בנוזל זה ולצנן אותה.

להכנת הקרם:

לערבב את פודינג האינסטנט עם החלב היטב ולהכניס למקרר. להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפיות סוכר ולערבב עם פודינג האינסטנט הקר. להכניס למקרר עד לאחר גמר הכנת הציפוי.
להכנת הציפוי:
להכניס לסיר קטן את השוקולד, החמאה והחלב ולהעמיד את הסיר בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים, על האש ולהמיס את התערובת על אדים. עד שהכל מעורבב היטב ונוזלי. להוריד מהאש ולצנן.

עבודת קישוט העוגה:

למרוח על העוגה הקרה את הקרם מהפודינג כשהיא עדיין בתוך התבנית, ועל הפודינג להזליף בעדינות את ציפוי השוקולד. לכסות את התבנית בנייר כסף או נייר נצמד שקוף, להכניס למקרר למספר שעות ולהגיש קר.