עוגת שוקולד כשרה לפסח
אז ממש ממש בא לכם עוגת שוקולד לשולחן החג?
בדיוק בשביל זה הבאתי לכם מתכון להכנת עוגת שוקולד סופר טעימה.
והקטע הכי מגניב, היא כשרה לפסח!
אז יאללה לעבודה 🙂
מרכיבים לעוגה:
6 ביצים גדולות
סוכר (כוס פחות 2 כפות)
1 תפוז גדול
2 ו 3/4 כוסות שקדים טחונים
1/2 כוס + כף אבקת קקאו
2 כפות קמח תפוח אדמה
כף קורנפלור
כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה (את הסודה לשתיה מוסיפים בסוף, שניה לפני שהעוגה נכנסת לתנור)
1/2 כפית מלח
80 גרם שוקולד צ'יפס
לציפוי וקישוט:
160 גרם שוקולד חלב
כף שמן צמחי
ועכשיו להכנה:
- לפני הכל משמנים קלות את תבנית האפייה ומרפדים את התחתית והדפנות בנייר אפייה.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את הביצים והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. חשוב לוודא שהסוכר נטמע כולו בבלילה ולא נותרו בו גרגירים).
- מוסיפים את כל שאר חומרי הגלם לפי סדר הופעתם (כדאי לנפות את האבקות על מנת לחסוך גושים לא רצויים בבלילה)
ומערבלים עם וו גיטרה על מהירות בינונית. עד לקבלת בלילה שמרקמה אחיד, חלק ומבריק. - 'מקפלים' לתוך הבלילה מחצית מהשוקולד צ'יפס. יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה המרופדת ומפזרים מעל את יתר השוקולד צ'יפס.
- אופים שעה בחום של 165 מעלות טורבו. העוגה אמורה להיות יציבה (לא רוטטת) ולעמוד במבחן קיסם יבש (סימני השוקולד צ'יפס שנמסו זה בסדר).
יש להיזהר מפני אפיית יתר וייבוש. במידה והעוגה לא נאפתה היטב לאחר שעה, ניתן להשאיר אותה בתנור על מצב טורבו בלבד (על טמפ' אפס) ל-5 דקות נוספות. - מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים על גבי משטח העבודה. מצננים חצי שעה לפחות.
- מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה הפוך על גבי נייר אפייה לחצי שעה נוספת. *מטרת פעולה זו – לשחרר אדי חום שהצטברו בפנים ובתחתית העוגה ולמנוע את קריסתה במרכז, כמו גם לעצור את האידוי שעלול לתת לשוקולד ולקקאו טעם לוואי מתכתי.
מניחים את העוגה בזהירות על גבי צלחת הגשה חגיגית.
להכנת הציפוי והקישוט:
בכלי זכוכית עמיד לחום ממיסים במיקרוגל את שוקולד החלב והשומן הצמחי: בפולסים של 15 שניות, במשך 2-3 פעמים. בין לבין יש לבחוש מעט. השוקולד צריך להיות מבריק במרקם סמיך למחצה (ולא נוזלי כמו מים). יוצקים את השוקולד על העוגה שהצטננה ומורחים בצורת פרח.
תהנו 🙂