עוגת שוקולד מנצחת:
ברצוני להשוויץ קצת, מותר לפעמים להתגאות בעצמך אם קרה משהו משמח בחייך שקשור לבישול. המתכון הזה שלי לעוגת השוקולד הזו זכה בין 15 עוגות שוקולד שונות בתחרות עוגות שוקולד בעתון "על השולחן". לכן אני מצרפת אותו בשמחה רבה מאוד לספר זה.
החומרים לתבנית בגודל 26 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר 70% תכולת קקאו
2 כפות קקאו כהה מעורבב במעט מים
200 גרם חמאה
200 גרם סוכר
6 ביצים מופרדות
3 כפות קמח
1-2 כפות רום או לחילופין ארומה של רום
מעט גרד קליפת תפוז וקליפת לימון
½ כפית אבקת אפיה
לקרם:
50 מ"ל מים
50 גרם סוכר
50 מ"ל שמנת מתוקה נוזלית
30 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1 כף קפה נמס
אופן הכנת העוגה:
לשמן ולקמח את תבנית האפיה ולנער את שארית הקמח. לחמם תנור ל 160 מעלות. להעמיד קערת נירוסטה בסיר מים רותח ולהמיס בתוכה שוקולד, חמאה ו 100 גרם סוכר. להוריד מהאש, לצנן מעט ולהוסיף לתערובת השוקולד חלמונים, קמח, אבקת אפיה, קקאו מעורב במים ואת גרד התפוז והלימון ולערבב היטב.
להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר – להוסיף לחלבונים כף מים קרים לפני התחלת ההקצפה. להקציף עד שמתקבל קצף נוקשה ומבריק ולהוסיף אותו בהדרגה בתנועות קיפול לתערובת השוקולד. לשפוך את הבצק לתבנית ולאפות כשעה או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
לצנן קצת את העוגה ולשחרר אותה מהקפיץ העגול. להניח על גבי רשת מעל תבנית גדולה ולקשט בקרם השוקולד.
להכין את הקרם:
לבשל מים עם הסוכר עד שהסוכר נמס והופך לצמיגי.
בסיר ניפרד להרתיח את השמנת המתוקה עם החמאה, להוריד מהאש ולהוסיף את השוקולד והקפה הנמס ולערבב היטב עד שהכל נמס. לשפוך לתערובת כמה כפות מתערובת הסוכר ולערבב היטב ולשפוך על העוגה בעוד הרוטב והעוגה חמים. לצנן היטב ובתיאבון.
(את שאר רוטב הסוכר להשאיר לדברים אחרים כמו גלידות. סלטי פירות, הכנת ריבות או עוגות אחרות. נשמר זמן רב בצנצנת סגורה במקרר).