עוגת שזיפים
בסיס הבצק הוא זהה לבצק שבמתכון עוגת פירורים שמופיע כאן באתר. אפשר על אותו הבצק להניח שזיפים אדומים שנרחצו וגולענו. לחתוך אותם לרבעים, לערבב עם כף וחצי סוכר וחצי כפית קינמון. אפשר להוסיף גם קורט ציפורן טחונה לשיפור הטעם, לערבב היטב את השזיפים ולהשהות מעט. לסנן אותם מהמיץ של עצמם ולהטביע אותם באופן צפוף ומסודר לתוך הבצק כשהקימור שלהם כלפי מעלה. מן המרגרינה, הקמח והסוכר, להכין פירורי בצק ולכסות בהם את הפירות.
לאפות בתנור בחום של 170 מעלות כשעה ורבע.
כדי לבדוק אם הבצק אפוי, יש לבדוק את תחתית העוגה בעזרת קיסם שיניים. כשתחתית הבצק יבשה יחסית, העוגה מוכנה. (למה יחסית? כי תמיד נישארת עוד איזו לחות מהשזיפים).
להגשה:
ניתן להגיש עוגות אלו, עם הפירות, בליווי קצפת משמנת מתוקה וגם עם גלידה וקצפת.
משהו במקום הפירורים לעוגת השזיפים:
כ 15 דקות לפני גמר האפיה, אפשר להכין לעוגת השזיפים, קצף נוקשה מ 2 חלבונים מוקצפים עם כף סוכר. וכשהקצף מוכן, להוציא את העוגה החמה החוצה ולמרוח עליה את הקצף, להחזיר את התבנית לתנור ולאפות עוד כ 10 דקות נוספות או עד שהקצף קיבל גוון זהוב.